Skip til primært indhold

De fleste apoteker stopper med vaccinationer til nytår

Interessen for at blive vaccineret i Region Syddanmark er i løbet af efteråret faldet, i takt med at tusindvis af syddanskere har fået deres stik. De regionale vaccinationscentre har allerede meldt lukkedatoer ud, og nu følger flere apoteker trop. Det vil dog stadig være muligt at få både influenza- og COVID-19-vaccinationer i 21 af de 22 kommuner i regionen frem til 15. januar 2024.

550.000 stik med enten en influenza- eller COVID-19-vaccine er det indtil videre blevet til i denne vaccinationssæson i Region Syddanmark. Det vil sige, at 76,4 pct. af de 277.000 syddanskere over 65 år og plejehjemsbeboere, der har modtaget en invitation til vaccination i år, allerede fået en COVID-19-vaccination, og 76,2 pct. er blevet vaccineret mod influenza.

Det høje antal syddanske vaccinerede har gjort, at interessen for vaccinationer er faldet markant de seneste uger. Det betyder, at de fleste apoteker lukker ned for vaccinationer op mod jul – enkelte apoteker vil dog holde åbent for vaccination mellem jul og nytår.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Det er vores klare opfattelse, at langt størstedelen af de borgere, der ønsker at blive vaccineret, har fået tid og er blevet vaccineret allerede. Interessen for at blive vaccineret er faldet så støt, at det ikke mere giver mening for de fleste apoteker at indkøbe og tilbyde vaccinationer. Det har vi fuld forståelse for, og derfor har vi aftalt med dem, at vi informerer borgere om tilpasningen her op mod jul. Jeg vil dog gerne benytte anledningen til at anbefale dem, der stadig ønsker det, at få booket tid til vaccination i et af regionens vaccinationscentre eller på et apotek så snart som muligt.

Der er stadig ledige tider inden jul på www.vacciner.dk både på apoteker og på regionens vaccinationscentrene i Kolding, Esbjerg, Sønderborg og Odense.

Apotekerne lukker løbende ned

Fra 2. til 15. januar 2024 vil det kun være muligt at booke tid til vaccination på apoteker i 21 af regionens 22 kommuner og på vaccinationscenteret i Odense. Hver kommune vil tilbyde vaccination på ét apotek, undtagen Fanø Kommune, som allerede har lukket ned på grund af manglende efterspørgsel.

Regionen vil i samarbejde med kommunerne fortsat stå for vaccination af immobile borgere i eget hjem, indtil vaccinationssæsonen udløber 15. januar 2024.

Borgerne kan løbende holde øje med de medvirkende apotekernes åbningstider mellem jul og nytår samt i det nye år på regionens hjemmeside.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Vi er samlet set godt tilfredse med tilslutningen til årets vaccinationsindsats. Der er givet over en halv million vaccinationer i Region Syddanmark denne vaccinationssæson, og det glæder vi os meget over. Nu tager vi lige den sidste slutspurt frem mod 15. januar 2024.  

APPFWU02V