Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilMaj 2021pilChristian uddanner sig til den grønne omstilling
Grafik over uddannelsessøgning

De unges uddannelsessøgning 2021 til de erhvervsfaglige uddannelser. Grafik: Annesofie Mercedes Nielsen Lundsteen
Christian uddanner sig til den grønne omstilling

19-05-2021 | Af Astrid Westergaard

Den grønne omstilling kræver masser af faglært arbejdskraft. Da mange faglærte går på pension i de kommende år, og der stadig er for få, der vælger at tage en erhvervsuddannelse, kan det blive et problem. Christian er en af fremtidens grønne helte. Han er i gang med at uddanne sig til elektriker med fokus på den grønne omstilling.

Christian er fremtidens grønne helt


Den 28-årige Christian Sieger fra Sønderborg er en af fremtidens grønne helte. Han er nemlig i gang med at uddanne sig til elektriker på EUC Syd i Sønderborg netop for at arbejde med den grønne omstilling.
 

Ham er der brug for, og der er brug for mange flere af Christians slags. For Dansk Energi har i en analyse beregnet, at de investeringer, der skal føre til 70 procent reduktion i udledning af drivhusgasser i 2030, vil skabe 290.000 årsværk. Samtidig har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd beregnet, at der kommer til at mangle 99.000 faglærte i 2030. En del faglærte går nemlig på pension over de kommende år, og samtidig er der stadig for få unge, som vælger en erhvervsuddannelse.

Lille fremgang i søgning

De nyeste tal for søgning til erhvervsuddannelserne fra foråret 2021 viser dog, at der er en lille fremgang i søgningen i Region Syddanmark for andet år i træk. Og det glæder Tage Petersen (V), formand for Udvalget for uddannelse og arbejdskraft i Region Syddanmark.

- Det er vigtigt, at flere unge får de kompetencer, der skal til for at kunne bidrage til en bæredygtig udvikling. Og her er det ikke mindst unge med en erhvervsfaglig uddannelse, jeg tænker på. Det er der nemlig brug for, hvis vi skal nå i mål med, at Region Syddanmark er netto-nuludleder af klimagasser i 2050, blandt andet ved hjælp af energibesparende løsninger.

Og Christian Sieger er glad for sit valg. Han er i gang med grundforløbet på elektrikeruddannelsen.

- Når jeg har valgt at uddanne mig som elektriker, er det fordi, jeg går op i miljøet. Gennem mit arbejde vil jeg gerne bidrage til, at vi lever på en mere bæredygtig måde, end vi gør i dag. Det går ikke, at vi bare driver rovdrift på naturen, vi skal leve mere i balance, ellers rammer vi en udløbsdato, siger Christian.

Uddannelse åbner mange døre

Selv vil han arbejde med enten elbiler eller den teknologi, som udvikles i forbindelse med elbiler eller med at udvikle smart-systemer til huse.

- Min uddannelse åbner mange døre, hvor det er en mulighed at videreuddanne sig, men ikke en nødvendighed, konstaterer Christian og glæder sig over, at han har en bred vifte af jobmuligheder, når han står med svendebrevet i 2024.

Christian er også i dialog om en læreplads, og med hensyn til fremtiden har han ikke planer om at søge andre steder hen end Sønderjylland.

- Selvfølgelig er jeg åben for at flytte andre steder hen, hvis mulighederne ligger der. Men jeg ser ingen problemer i at finde arbejde i det syd- og sønderjyske, for der er mange store spillere på området her.
 

 

 


Siden er sidst opdateret 19-05-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring