Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilApril 2021pilRegionale klimakroner til klimafolkemødet i Middelfart
Debatpanel og tilskuere på Klimafolkemøde i 2020

Regionale klimakroner til klimafolkemødet i Middelfart

26-04-2021 | Af Ida Holten Sejbjerg

Regionsrådet har som led i Region Syddanmarks partnerskabsaftale med Middelfart Kommune afsat 2 millioner kroner til dette års Klimafolkemøde i Middelfart. Over tre dage samler arrangementet eksperter, politikere, organisationer og borgere om samtaler, møder og aktiviteter i klimaets tegn. Målet er at finde løsninger på klimaudfordringerne og sætte et tydeligt aftryk på den nationale klimadagsorden.

Klima og den grønne omstilling er højt prioriterede områder i Region Syddanmark. Derfor har regionsrådet afsat 2 millioner kroner til dette års Klimafolkemøde i Middelfart, der til september samler klimaaktører og borgere fra hele landet.

Samlingspunkt for klimadebat og vidensdeling

Det er femte gang, at Klimafolkemødet afholdes i Middelfart. I 2019 indgik Region Syddanmark og Middelfart Kommune en aftale om at løfte Klimafolkemødet til en stærk national begivenhed, der for alvor sætter klimaudfordringen på dagsordenen og skaber fælles løsninger.

Sidste år, hvor Klimafolkemødet blev gennemført på trods af COVID-19-restriktioner og en deltagerbegrænsning på 500 personer, lykkedes det med bl.a. medieomtale og livestreaming af debatter at skabe national bevågenhed om klimaudfordringerne.

Flere vil bidrage til den grønne omstilling 

I år forventes det, at de fleste danskere er vaccineret mod COVID-19 til september, og der planlægges efter, at 5.000 kan deltage på samme tid – og endnu flere over de tre dage. Klimafolkemødets fysiske areal på havneområdet i Middelfart udvides til at have fem scener og telte, hvor der skal være debatter, oplæg, workshops, underholdning m.m.

Også et stigende antal aktører fra hele Danmark ønsker at være med til at inspirere til klimahandlinger. Klimafolkemødets arrangørliste er således allerede nu vokset til mere end 50 arrangører mod 30 sidste år. På Klimafolkemødet vil der i år være særligt fokus på at skabe klimaløsninger i fællesskab og på at se de muligheder og potentialer, der er i at samarbejde på tværs for at nå de ambitiøse klimamål.

En platform for klimaengagerede unge

For at understøtte regionens klima- og uddannelsesstrategi har regionsrådet besluttet at øremærke 200.000 kr. til en klimacamp, hvor klimaengagerede unge fra ungdomsuddannelser i Syddanmark kan udvikle ideer til klimavenlige transport- og forbrugsvaner og drøfte dem med regionsrådspolitikerne.

En lignende ungeklimacamp blev gennemført i 2020, og her kom de unge med konkrete og realistiske forslag til løsninger på klimaudfordringen. Forslagene var så gode, at regionsrådet besluttede at arbejde videre med dem – bl.a. gennem et pilotprojekt om bæredygtigt forbrug og adfærd på ungdomsuddannelserne.

I år vil ungeklimacampen blive afholdt i forbindelse med det program, som Middelfart Gymnasium står for på Klimafolkemødet 2021.
Fakta

Klimafolkemødet i 2021 afholdes den 2. - 4. september.

Udgifterne til planlægning, afholdelse, kommunikation, honorarer, fysiske rammer, forplejning mm. vil være ca. 5 mio. kr., som finansieres således: 

Middelfart Kommune: 2 mio. kr.
Region Syddanmark: 2 mio. kr. (Klimafolkemødet (1,8 mio. kr.) og Ungeklimacamp (0,2 mio. kr.)
Fonde og kommercielle partnere: 1 mio. kr.


Læs mere her: www.klimafolkemoedet.dk 


Siden er sidst opdateret 26-04-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring