Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilSundhedpilCoronapilSkal du testes?pilTest af pendlere med bopæl i udlandet

Test af pendlere med bopæl i udlandet

På denne side kan du læse nærmere om kravene til test og isolation, hvis du har bopæl i udlandet, men arbejder i Danmark. Nedenstående tekst er foreløbig gældende indtil 20. april 2021. 

 

Personer bosat i udlandet, som arbejder i Danmark, opfylder kravet om anerkendelsesværdigt formål. Men herudover gælder krav om to COVID-19 test samt visse isolationskrav:

 • Test inden indrejse
 • Test efter ankomst

Vær opmærksom på, at det er din bopæl, der som udgangspunkt er afgørende for, hvilke krav der stilles, og ikke din nationalitet eller hvilket statsborgerskab, du har. Der gælder for eksempel visse undtagelser og lempelser for personer med fast bopæl i grænselandet.

Du kan også læse mere på coronasmitte.dk - for personer med bopæl i grænselandet.

Test før indrejse

I forbindelse med grænsekontrollen i Danmark, skal du som udgangspunkt kunne fremvise en negativ COVID-19-test, som er taget maksimalt 24 timer inden indrejse. Testen til brug ved indrejse kan være en hurtigtest.

Der gælder dog visse undtagelser hertil – eksempelvis:

 • Hvis du har fast bopæl i grænselandet (Slesvig-Holsten, Sydsverige (Blekinge og Skåne) og Västsverige (Hallands og Västra Götalands), skal du kunne fremvise en negativ COVID-19 test ved indrejse til Danmark, som max er 72 timer gammel. Testen kan være en hurtigtest.
 • Det samme gælder, hvis du indrejser med henblik på godstransport, med mindre du har fast bopæl i Storbritannien eller Sydafrika, hvor du i så fald skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test, som max er 24 timer gammel.

Se den fulde liste over undtagelser i pjecen "Krav om test og isolation ved indrejse i Danmark" på coronasmitte.dk.

Test efter ankomst

Personer, som rejser ind i Danmark fra udlandet, skal have foretaget en COVID-19-test senest 24 timer efter indrejsetidspunktet. Dette krav gælder som udgangspunkt for alle indrejsende, herunder danske statsborgere.

Der gælder dog også visse undtagelser hertil – eksempelvis:

 • Hvis du har fast bopæl i grænselandet, og rejser ind i Danmark, er du undtaget for testkravet ved ankomst, hvis du kan fremvise dokumentation for et negativt COVID-19 testsvar, der er højst 72 timer gammel ved indrejse
 • Det samme gælder, hvis du indrejser med henblik på godstransport, med mindre du har fast bopæl i Storbritannien eller Sydafrika – så skal du efter ankomst til Danmark testes senest 24 timer efter indrejsetidspunktet.

Se den fulde liste over undtagelser i pjecen "Krav om test og isolation ved indrejse i Danmark" på coronasmitte.dk.

Testen ved ankomst kan både være en hurtigtest eller en PCR-test. Der er teststationer i umiddelbar nærhed til grænseovergangene, ligesom du også kan anvende teststationer inde i landet.

Find oversigt over teststeder i Region Syddanmark

Isolation efter indrejse

Personer, som rejser ind i Danmark fra udlandet, skal efter indrejsen gå i isolation i 10 dage. Det gælder også, selvom du får foretaget en negativ test i forbindelse med indrejse.

Der gælder dog visse undtagelser:

 • Hvis du har fast bopæl i grænselandet, er du undtaget fra kravet om isolation efter indrejse.
 • Det samme gælder, hvis du indrejser med henblik på godstransport, med mindre du har fast bopæl i Storbritannien eller Sydafrika - så gælder samme regler som mennesker med fast bopæl uden for grænselandet.
 • Hvis du tidligere har været smittet med COVID-19, og kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat for covid-19, som på indrejsetidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammel

Se den fulde liste over undtagelser i pjecen "Krav om test og isolation ved indrejse i Danmark" på coronasmitte.dk.

Du kan afbryde din isolation for at varetage dit arbejde, men når du ikke længere varetager dit arbejde, skal du gå i isolation. 

Du kan også afbryde isolationen helt, hvis du får foretaget en negativ PCR-test for COVID-19 mellem 48 og 96 timer efter indrejse, ifølge lov om pligt til at sikre COVID-19-test af tilrejsende arbejdskraft efter indrejse i Danmark.

Testmulighed i Tyskland

Er du bosat i udlandet og arbejder i Danmark, kan du få en gratis hurtigtest på Falcks testcenter i Handewitt. Testen er gratis, hvis du kan fremvise dokumentation for, at du arbejder i Danmark.
Adressen er Scandinavian Park 9, 24983 Handewitt, Tyskland.

Det koster kroner 299,- at få en hurtigtest. Hurtigtesten er gratis for udlændinge, der kan dokumentere, at de rejser ind i Danmark for at arbejde.

Testcenteret er åbent:

 • Mandag til torsdag kl. 05.00 til 16.00
 • Fredag kl. 05.00 til 20.00
 • Lørdag kl. 07.00 til mandag morgen kl. 07.00

Du kan også få foretaget en gratis hurtigtest ved grænseovergangen ved Sæd hver mandag mellem kl. 5.00 og 10.00 fra mandag 15. marts.

Det giver borgere, der arbejder i Danmark, men er bosat i grænseområdet, mulighed for at blive testet gratis ved grænsen på vej til arbejde i stedet for at betale for at blive testet i Tyskland.

For at få foretaget en gratis hurtigtest ved grænseovergangen skal man fremvise dokumentation for, at man arbejder i Danmark. Det gør man ved at fremvise enten en arbejdskontrakt, en lønseddel eller et gult eller rødt sundhedskort. 

Testmulighed i Danmark

Der findes hurtigteststeder tæt ved grænsen på dansk side i både Padborg og Tønder for at imødekomme testbehovet for borgere i grænselandet, der pendler over grænsen. De er beliggende hhv Visherredsvej 3, 6330 Padborg og Tønder Sports – og Fritidscenter, Sønderlandevej 4-6, 6270 Tønder. Åbningstider 07.00-18.00. 

Derudover er der mulighed for at blive testet på pop-up teststeder i kommunerne. 

Se hvor og hvornår pop-up teststederne holder åbent. 

Mulighed for dispensation efter tidligere smitte

Hvis du tidligere har været testet positiv for COVID-19, kan du i en længere periode risikere fortsat at teste positiv. I den situation kan der dispenseres fra kravet om negativ COVID-19 test med henvisning til dokumentation for et positivt resultat, der er mindst 14 dage og højest 12 uger gammelt.


Siden er sidst opdateret 09-04-2021
Sundhed

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring