Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilSundhedpilCoronapilSkal du testes?pilEr du i tvivl om, hvilken test du skal vælge?

Er du i tvivl om, hvilken test du skal vælge?

I Region Syddanmark findes der forskellige muligheder, hvis du skal testes for COVID-19.

Du kan enten vælge en PCR-test eller en hurtigtest. PCR-test er gyldig som coronapas i 96 timer. Hurtigtest vil fortsat være gyldig i 72 timer

Husk mundbind, når du skal testes. 

 

image alt text

Testcentre og teststationer

Alle over to år kan få en test på testcentrene i Svendborg, Odense, Kolding, Vejle, Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg eller på en af de mindre teststationer i Nyborg, Middelfart, Fredericia, Haderslev, Grindsted og Tønder.  

For at blive testet, kan du booke tid på www.coronaprover.dk, inden du møder op.

PCR-test uden tidsbestilling

På flere PCR-testcentre i Region Syddanmark er det også muligt at møde op uden tidsbestilling- en såkaldt walk-in-test. Børn under to år skal dog fortsat have en henvisning til test fra egen læge. For at få en walk-in-test møder du op på testcenteret, og kommer til, når der er tid. Du kan bruge walk-in-testen, når du ikke har mulighed for at bestille tid til en PCR-test. Få overblikket over, hvor det er muligt at blive PCR-testet ved drop-in på oversigtskortet

Find yderligere oplysninger om test af borgere med og uden symptomer

På testcentrene og teststationerne laver man den såkaldte PCR-test. PCR-testen er meget præcis, og du kan derfor regne med, at resultatet af testen er korrekt.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, skal du testes på et testcenter og ikke andre steder, da testcentret kan behandle din test i et særligt spor, så du er sikker på at have svar, inden du skal møde til din aftale.

 

De mobile teststeder rykker ud til kommuner med højt smittetryk. Se om der er nogen mobile teststeder i dit nærområde.

De mobile testenheder

Region SyddanmarkPCR-testbiler kører ud i hele regionen.

PCR-testbilerne kan teste alle, der er 5 år eller derover – også udlændinge. De mobile testenheder kører normalt ud til områder, institutioner og virksomheder, hvor smittetrykket er særligt højt. De er derfor primært tiltænkt borgerne i lokalområdet.

Her kan du ikke booke tid.

Se om der er et testenhed i dit nærområde 

I de mobile PCR-testenheder laver man den såkaldte PCR-test. PCR-testen er meget præcis, og du kan derfor regne med, at resultatet af testen er korrekt.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, skal du testes på et testcenter, som kan sikre, at der er svar på din test, inden du har en aftale med lægen eller sygehuset.

Test udføres kun på børn, unge og voksne borgere, der frivilligt medvirker dertil.

 

Du kan i nogle tilfælde anmode om besøg af en PCR-testbil eller en tilsvarende hurtigtest-bil. Læs, hvordan du anmoder om besøg. 


Hvis du skal testes, og du ikke har brug for en præcis test, kan du overveje en hurtigtest.

Hurtigtest

I Region Syddanmark er der lavet aftale med Carelink om hurtigtest på borgere  over 6 år. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Du behøver ikke booke tid, før du møder op. 

Du kan finde oversigten over teststeder på regionens hjemmeside her.

Hurtigtesten er en såkaldt antigen-test. Den er ikke ligeså præcis, som de tests, der bliver foretaget på testcentrene, teststationerne og i de mobile testenheder.

Et negativt testresultat kan ikke udelukke, at du alligevel er smittet med COVID-19. Hvis du skal mødes med nogen, der er særligt sårbar overfor COVID-19, bør du overveje at blive testet på testcentre, teststationer og testbilerne.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, kan du IKKE bruge hurtigtesten. Du skal i stedet booke tid på et testcenter, som kan sikre, at der er svar på din test, inden du har en aftale med lægen eller sygehuset.

Læs mere om brug af hurtigtesten på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

Hvis dit barn skal testes, er der forskellige hensyn og testmuligheder.

Særligt vedrørende børn

Hvis du har børn, der er under 2 år, skal du under alle omstændigheder ringe til din egen læge. Lægen kan booke en tid til test i den nærmeste vurderingsklinik.

Bemærk:

Test udføres kun på børn, unge og voksne borgere, der frivilligt medvirker dertil. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.

I de mobile testenheder testes børn fra 5 år.

Hurtigtesten kan laves på børn over 6 år.

Læs mere om test af børn her. 

 


Siden er sidst opdateret 02-07-2021
Sundhed

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring