Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilSundhedpilCoronapilSkal du vaccineres?pilHar du modtaget tilbud om vaccination?

Har du modtaget tilbud om vaccination?

For at blive vaccineret skal du have modtaget en invitation. De fleste modtager invitationen i deres e-boks. Du vil modtage et tilbud i din e-Boks eller via brev, når det bliver din tur. 

Når du modtager tilbud om vaccination

Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19 skal du booke tid på www.vacciner.dk. Regionen lægger løbende nye tider ud i takt med, at regionen modtager flere vacciner.
Desværre kan der opstå ventetid fra du modtager invitationen til der er ledige tider klar på vacciner.dk.

Alle borgere i Region Syddanmark har fra årgang 2005 og op har pr. 6. juli 2021 automatisk modtaget invitation til vaccination i deres digitale postkasse eller via fysisk brev, hvis de ikke har en digital postkasse. Årgang 2006-2008 samt den del af årgang 2009, der er fyldt 12 år inviteres i uge 28.

Vigtigt: Vaccinationstider og sommerferie i udlandet 2021

Vær opmærksom hvis du lige modtaget invitation til COVID-19-vaccination og skal på sommerferie i udlandet.

Vacciner.dk giver dig automatisk mulighed for at booke en tid til dit 2. stik 28-35 dage efter stik 1 for Moderna og 21-35 dage for Pfizer. Det er Sundhedsstyrelsen, som har fastsat intervallet mellem stik 1 og 2 for de to vacciner, så man opnår bedst mulig effekt (Opdateret 16. juli 2021).

Du skal derfor huske at booke tider på vacciner.dk, der passer med, at du er i Danmark til både 1. og 2. stik. Det betyder muligvis, at du skal hoppe over de tider, der ligger i kalenderen de første uger, når du har modtaget din invitation – eller logge på og booke tid om et par uger, hvis der ikke lige er lagt tider ud lige nu, som passer med din ferie.

Book en tid til vaccination

Når du booker tid til vaccination er det vigtigt at booke 2 tider.

Husk at medbringe sundhedskortet, når du skal vaccineres.

Du kan læse mere om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Sådan foregår vaccinationen

Vaccinationen skal foregå ad to omgange, for at den er helt dækkende.
Når du har fået 1. vaccination, skal der gå 4 uger, inden du får 2. vaccination.

Når du er blevet vaccineret, skal der gå 15 minutter, hvor personalet observer, om du får bivirkninger.

Børn under 15 år modtager invitationen via forældrenes eBoks, og de skal ledsages af en forælder til selve vaccinationen. Børn over 15 år modtager selv invitationen i deres eBoks. Deres forældre modtager dog også information om vaccinationstilbuddet i deres eBoks.


Du får udleveret en pjece med information om mulige bivirkninger, og hvordan du skal forholde dig, hvis du oplever bivirkninger.

Læs mere om vaccination og bivirkninger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Download pjece med yderligere information om vaccinationen 

Husk mundbind

Sundhedsstyrelsen anbeafler fortsat mundbind:

  • når du skal testes for ny coronavirus, både ved PCR-test og antigentest.
  • når du skal testes for COVID-19
  • hvis man har symptomer og bryder selvisolation fx for at komme til læge eller på sygehus ved ophold i venteværelser, da der kan være personer med luftvejssymptomer – det vil sige akutmodtagelse, akutklinik, almen praksis, vagtlæge og øre/næse/hals speciallægepraksis

Læs mere om brug af mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Hvem kan hjælpe, hvis jeg har brug for hjælp til at booke tid?

Har du fået en invitation til at modtage vaccinen, og har du svært ved at booke en tid? Så kan du kontakte Region Syddanmarks Corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 (tast 1) alle dage fra kl. 8-18 for at få hjælp.

Bemærk, at callcenteret kun kan hjælpe til booking af vaccine, hvis du har fået en invitation. Enten i din digitale postkasse eller via brev.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil vaccineres?

Vaccination mod COVID-19 er frivillig og gratis. Ønsker du ikke at tage i mod tilbuddet skal du blot se bort fra invitationen. Læs eventuelt mere om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, inden du tager endelig stilling.


Siden er sidst opdateret 16-07-2021
Sundhed

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring