Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Ny centerchef til Specialcenter Syddanmark

05-11-2019 | Af Louise Vandel

Allan Kjær Hansen bliver ny centerchef for Specialcenter Syddanmark. Dermed kommer han til at stå i spidsen for et af Region Syddanmarks fem sociale centre.

Det bliver 55-årige Allan Kjær Hansen, som kommer til at stå i spidsen for Specialcenter Syddanmark, når han 1. december starter i sit nye job som centerchef.

Allan Kjær Hansen kommer med stor ledelsesmæssig erfaring og har de seneste år været psykiatri- og handicapchef i Ikast-Brande Kommune. Derudover kender han Region Syddanmark rigtig godt, da han tidligere har været administrationschef i Psykiatrien i Region Syddanmark.  

Allan Kjær Hansen er uddannet cand.rer.soc. fra Syddansk Universitet og har gennemført den to årige lederuddannelse Master of Public Management samme sted.

I sit nye job får Allan Kjær Hansen ansvar for at drive og videreudvikle Specialcenter Syddanmark, og han bliver en del af den samlede socialledelse, hvor han sammen med de øvrige centerchefer og socialdirektøren sætter den overordnede ramme for udviklingen af socialområdet.

Socialdirektør Christian Schacht-Magnussen glæder sig til samarbejdet med den nye centerchef:

- Allan kommer med en solid ledelseserfaring og et stort kendskab til både psykiatri- og socialområdet. Jeg er overbevidst om, at Allans kompetencer og erfaringer vil passe rigtig godt ind i både Specialcentret og socialledelsen, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet.

Bliver en del af Region Syddanmarks socialområde

Allan Kjær Hansen ser frem til at sikre den daglige drift og udvikling af Region Syddanmarks højtspecialiserede sociale ydelser:

- Region Syddanmark har generelt et godt ry. Det har jeg også bemærket, selvom jeg har været ansat i en kommune uden for det geografiske område. Arbejdet med at udvikle tilbud med fokus på borgernes egne oplevelser af livskvalitet ser jeg som et rigtig godt udgangspunkt for den faglige udvikling. Som medarbejdere og ledere er vi til for borgerne, og arbejdet med borgernes egne ønsker og drømme samt inddragelsen af de pårørende mener jeg er en væsentlig ressource i socialområdets arbejde. 

Allan Kjær Hansen glæder sig også til at blive en del af regionens forbedringskultur, som er kendetegnet ved arbejdet med Den Syddanske Forbedringsmodel:

- Den strukturerede måde at arbejde med udvikling og forbedringer på, som er forankret i det politiske system, glæder jeg mig meget til at arbejde med.  Jeg har fået et rigtig godt indtryk af Specialcentrets medarbejdere, ledere og pårørenderepræsentanten – og socialområdet generelt. Nu glæder jeg mig meget til at møde alle dem, der i det daglige gør en forskel på området.

 

Allan Kjær Nielsen

 

 
Fakta

Specialcenter Syddanmark
Region Syddanmark driver fem sociale centre med en række forskellige tilbud til borgere med specialiserede behov. Centrene tilbyder fleksible, tilpassede løsninger, som er målrettet den enkelte borgers behov.

Et af de sociale centre er Specialcentret, der har ca. 140 pladser. De fleste pladser er til mennesker med udviklingshæmning og en mindre del til børn og unge med sociale vanskeligheder. Pladserne er fordelt på seks enheder, tre i Jylland og tre på Fyn.

Centret har ca. 250 medarbejdere og et årligt budget på ca. 150 mio. kr.

 

 

Allan Kjær Hansen
Allan Kjær Hansen er uddannet cand.rer.soc. (socialvidenskabelig kandidatuddannelse) i 1994 og har siden 2000 haft forskellige lederjob i den kommunale og regionale sektor samt på University College Lillebælt.

2016- Psykiatri- og handicapchef, Ikast-Brande Kommune

2015-2016 Telepsykiatrisk Center, Region Syddanmark

2014-2015 Administrationschef, Psykiatrien i Region Syddanmark

2008-2014 Ressourcedirektør (administrationschef ved tiltræden), University College Lillebælt

 

 

 


Siden er sidst opdateret 05-11-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring