Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

et sundere syddanmark

Nu kan du stemme på din favoritforskning

20-09-2019 | Af Jacob Agerholm

Fem forskningsprojekter, to millioner kroner og én afstemning, hvor du kan være med til at bestemme, hvem der løber med pengene. I dag åbner afstemningen til Et Sundere Syddanmark 2019.

Der sker forskning i hele Region Syddanmark. På alle sygehuse arbejder dygtige forskere med at udvikle fremtidens behandling og fremtidens sundhedsvæsen.

Nu kan du være med til at bestemme, hvilken forskning, der skal støttes.

Det kan du i Et Sundere Syddanmark. I Et Sundere Syddanmark får syddanske borgere mulighed for at stemme på det forskningsprojekt, som de mener skal have støtte. Der er fem projekter at stemme på – ét fra hvert af sygehusene i Region Syddanmark.

Et Sundere Syddanmark er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV2/Fyn, TV Syd og de fem sygehuse i regionen.

Sådan stemmer du

Afstemningen er åben fra den 20. september og til den 2. oktober, hvor det store finaleshow løber af stablen på TV2-regionernes kanaler.

Alle er velkomne til at stemme. Du stemmer på sms ved at sende sms-koden for det enkelte projekt til 1999. Det koster almindelig SMS-takst.

Forskningsprojekterne og deres sms-koder

Sygehus Sønderjylland: Ældre, akutte patienters forløb

Forskningsprojektet fra Sygehus Sønderjylland vil undersøge, hvordan akut syge ældre får de bedst mulige behandlingsforløb. Projektet undersøger, hvilke udfordringer der er i dag – både for patienter, pårørende og personalet – og i næste fase af projektet vil man kigge på, hvordan de udfordringer kan løses.

SMS Sund 1 til 1999

Psykiatrien i Region Syddanmark: Forbedring af vilkårene for ADHD-patienter ved hjælp af samarbejdsmodellen REHAB

Forskningsprojektet fra Psykiatrien i Region Syddanmark vil undersøge, hvilken effekt det har for ADHD-patienter, at myndighederne omkring dem benytter samarbejdsmodellen REHAB i samspil med patienten og patientens familie.

SMS Sund 2 til 1999

Sygehus Lillebælt: Bedre forløb til patienter med modermærkekræft ved brug af appen Mit Sygehus

Forskningsprojektet fra Sygehus Lillebælt vil undersøge, om man ved hjælp af appen Mit Sygehus kan forbedre forløbet for patienter med modermærkekræft. Tanken er, at patienterne kan sende oplysninger og billeder ind via appen og på den måde kan spare en tur til sygehuset. De vil altså kunne klare undersøgelse og behandling på ét besøg.

SMS Sund 3 til 1999

Odense Universitetshospital: Fæcesdonationers effekt på gigtpatienters sygdom

Forskningsprojektet fra Odense Universitetshospital vil undersøge, om man kan forbedre livskvaliteten for gigtpatienter og mindske deres symptomer ved at ændre deres tarmflora. Det sker ved hjælp af en fæcesdonation.

SMS Sund 4 til 1999

Sydvestjysk Sygehus: Hvorfor får man svangerskabsforgiftning?

Forskningsprojektet fra Sydvestjysk Sygehus vil undersøge, hvad der forårsager, at nogle kvinder får svangerskabsforgiftning i forbindelse med deres graviditet. Svangerskabsforgiftning rammer hvert år cirka 2000 gravide kvinder.

SMS Sund 5 1999

Læs mere om projekterne og se finalen af Et Sundere Syddanmark på tv2fyn.dk og tvsyd.dk


Siden er sidst opdateret 20-09-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring