Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Tilbage til skole - innovationspris

Teamet bag indsatsen "Tilbage Til Skole", Nini Engbo, Rikke Rævsgård Hansen og Hanne Holm fra Psykiatrien i Region Syddanmark, modtager NYT SAMMEN BEDRE-prisen til Center for Offentlig Innovations innovationsdag i Horsens. Foto: Center for Offentlig Innovation
Regionen vinder innovationspris

05-09-2019 | Af Jane Birch Larsen

Indsatsen ’Tilbage til skole’, der hjælper syddanske børn og unge med psykiske udfordringer tilbage til en stabil skolegang, har vundet national innovationspris.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen er en ny innovationspris for den offentlige sektor. Den blev uddelt 5. september 2019 i Horsens, og den syddanske indsats 'Tilbage Til Skole' løb med sejren.

Forløbet 'Tilbage Til Skole' er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Odense Kommune.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen uddeles af Center for Offentlig Innovation (COI) og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

”Tilbage til Skole” hjælper børn og unge samt deres familier

Region Syddanmark har generelt et stort fokus på børn og unges mentale trivsel i disse år.

”Tilbage til Skole” er en indsats for børn og unge, der har et massivt fravær fra skolen på grund af psykiske udfordringer. Formålet med indsatsen er at få børnene og de unge tilbage til en stabil skolegang, samtidig med at familien kommer på ret køl. Det er lykkedes for 89 procent af de involverede børn og unge.

Teamet bag indsatsen består af en socialrådgiver, en psykolog og en sygeplejerske. Hanne Holm, der er socialrådgiver ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense og en af de tre i teamet, siger:

- Jeg er meget stolt og beæret. Det betyder meget for os at få den anerkendelse, der ligger i at modtage denne pris. Det kan hjælpe til, at flere kommuner i regionen kommer godt med i forløbet, og at endnu flere regioner kan genbruge vores erfaringer til glæde for børnene og deres familier.

Præmien er blandt andet en lærings- og inspirationstur til Norge.

Hør podcast om "Tilbage Til Skole” på COI's hjemmeside. 

Læs mere om indsatsen på psykiatriens hjemmeside.

Juryen var enig

En enig jury valgte 'Tilbage Til Skole' som vinder af innovationsprisen med følgende begrundelse:

”Fordi der her er fundet en virkningsfuld innovativ løsning på et problem, der på samme tid er komplekst, konkret og med vidtrækkende konsekvenser for børn, unge og deres familier. Gennem innovative samarbejder på tværs af fagligheder og med tæt kontakt til børn, unge og forældre lykkes man med at skabe stabil skolegang for børn og unge i særligt sårbare situationer. Løsningen rummer et stort lærings- og spredningspotentiale.”
Fakta

I alt 37 offentlige innovationer var indstillet til NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Den nye innovationspris uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

I juryen, der har udvalgt de nominerede og vinderen, sad formand for KL Jacob Bundsgaard (S), formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), adm. direktør for Dansk Design Center Christian Bason, centerleder i COI Pia Gjellerup, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard og formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.

Se nyhed om vinderen på Center for Offentlig Innovations hjemmeside

 


Siden er sidst opdateret 06-09-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring