Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2019pilAugust 2019pilOpdatering: Telefonproblemer i Region Syddanmark er løst

Opdatering: Telefonproblemer i Region Syddanmark er løst

29-08-2019 | Af Anne Lund Petersen

TDC’s problemer med telefonnettet i Region Syddanmark er nu løst, og borgere i området kan igen ringe til sygehusene og 112.

Opdatering: 29. augsut kl 14:55


TDC har udbedret den fejl på mobilnettet, der fra torsdag morgen betød, at der opstod problemer med at ringe til skadesvisitationen, sygehuse, psykiatrien samt 112 på Fyn og senere resten af Region Syddanmark fra mobiltelefoner, der anvender TDC’s mobilnet.

Problemerne stod på fra kl. ca. 9.30 til 14.00.

Regionen har gennemført interne test af telefonien, og alle opkald er gennemført med succes.

Regionen er på nuværende tidspunkt ikke bekendt med, at de ustabile telefoner skulle have haft alvorlige konsekvenser for patienter. En intern undersøgelse i Region Syddanmark skal nu afdække eventuelle konsekvenser af det ustabile telefonnet.

TDC oplyser, at der fortsat kan være problemer med mobilnettet på dele af Sjælland, Øerne og Bornholm.

Tredje nedbrud på kort tid

Det er tredje gang på bare en uge, at problemer hos TDC har betydet, at syddanske borgere og patienter i perioder ikke har kunnet komme igennem på telefon til blandt andet sygehuse, lægevagten og 112.
Koncernledelsen i Region Syddanmark har tidligere på ugen indkaldt TDC til et krisemøde om hændelserne. Dagens nedbrud bekræfter, at der er behov for handling fra TDC for at undgå lignende hændelser i fremtiden, fastslår koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

- Vi tager det her meget alvorligt, og vi har i forvejen indkaldt TDC til et krisemøde i nærmeste fremtid, hvor vi vil stille krav til, at de får styr på de udfordringer, de har. Vi har simpelthen brug for en garanti for, at TDC’s interne problemer fremover ikke bliver en risiko for patientsikkerheden i Region Syddanmark, siger Kurt Espersen.

Region Syddanmark har i forbindelse med alle tre hændelser opfordret borgerne til at møde op på de lokale akutmodtagelser ved problemer med at komme igennem på telefonen.

______________________________________________________

 

Opdatering: 29. august kl 13:58

Region Syddanmark: Mobilopkald til sygehusene og 112 afbrydes

TDC’s problemer med et ustabilt mobilnet på Fyn har nu bredt sig til hele Region Syddanmark. En ny fejl betyder, at opkald mellem mobiltelefoner i nogle tilfælde afbrydes efter ca. 30 sekunder.

Det betyder, at opkald fra TDC’s mobilnet til mobiltelefonnumre kan risikere at blive afbrudt efter kort tid – herunder opkald til 112 og sygehusene i hele Region Syddanmark.

Patienter og borgere, der oplever problemer med at komme igennem på telefonen, opfordres til at møde op på nærmeste akutmodtagelse (skadestuen).

Region Syddanmark melder ud, når TDC har løst problemerne.

 

_________________________

 

Telefonproblemer på Fyn: Nummeret til sygehuse og 112 er ustabilt

 

Der kan i øjeblikket være problemer med at ringe til skadesvisitationen, sygehuse, psykiatrien samt 112 på Fyn fra mobiltelefoner, der anvender TDC’s mobilnet. Det skyldes problemer hos TDC.

 

Syddanske patienter, der har brug for hjælp, og som ikke kan komme igennem på telefonen, opfordres til at møde op på sygehusenes akutmodtagelser (skadestuer).

Sygehusene har indkaldt ekstra personale, og der er lavet interne tiltag på sygehusene, så patientsikkerheden er i orden.

Regionen melder ud, når telefonerne virker igen.

Sjælland er også ramt

TDC oplyser kl. 10.40, at de oplever driftsproblemer på mobilnettet på Sjælland, Fyn og på Bornholm – primært relateret til 2G og 3G.

TDC arbejder på højtryk på at løse problemet.


Siden er sidst opdateret 30-08-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring