Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Nedstøbning af grundstenskasse

Silje på 7 år og Jannik på 11 år hjalp regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) med at støbe en grundstenskasse ind i beton foran den kommende hovedindgang til Nyt OUH. Silje, der er tilknyttet H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, var også med til at tage første spadestik for tre år siden. Jannik er tilknyttet Børne- og Ungdomspsykiatrien i Odense. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Nyt OUH bygger oven på historien

28-08-2019 | Af Jane Birch Larsen

Snart skyder de første mure op, hvor det kæmpestore universitetshospital Nyt OUH skal ligge. Sygehuset er skabt til at håndtere fremtidens sundhedsvæsen, men bygger oven på gode erfaringer. Derfor markerede Region Syddanmark sygehusets byggestart 28. august 2019 ved at nedstøbe en grundstenskasse med genstande fra OUH. Det skete med hjælp fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Der var fest, taler og en grundstenskasse, som blev støbt ned foran den kommende hovedindgang på det nye universitetshospital i Odense, da byggestarten på Nyt OUH blev fejret 28. august. 

Det syddanske regionsråd havde inviteret til arrangementet, og knap 200 havde takket ja til at deltage i markeringen af en af de store milepæle i byggeriet af Nyt OUH, heriblandt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Gruppebillede Nyt OUH byggestart
Formand for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S) fra venstre, den italienske ambassadør i Danmark Luigi Ferrari, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), Jannik, formand for Psykiatri- og socialudvalget Thies Mathiasen (DF), Silje og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) deltog i byggestartsarrangementet. Foto: Maria Tuxen Hedegaard   

Moderne behandling og forskning i centrum

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) lægger særlig vægt på, at regionen bygger et sygehus, der passer til patienternes behov: 

- Vi har haft nogle store visioner for sygehuset, hvor omdrejningspunktet har været moderne behandling og forskning. Derfor har vi et sygehus på tegnebrættet, som er fleksibelt og godt rustet til fremtiden, blandt andet ved at der er plads til fremtidige udvidelser. Men vigtigst af alt er, at vi skaber et sygehus for patienterne nu og i fremtiden. Og det er jeg overbevist om, at vi gør. 

Tidskapsel blev støbt i beton

Byggestarten blev markeret ved, at Stephanie Lose, Magnus Heunicke og to børn, der er tilknyttet H. C. Andersen Børnehospitalet på OUH og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, støbte en grundstenskasse, der skal fungere som en tidskapsel, ned i beton foran den kommende hovedindgang på Nyt OUH.

Stephanie Lose fremhæver kassens symbolske betydning:

- Nedstøbningen af tidskapslen er kun begyndelsen på et af danmarkshistoriens største sygehusbyggerier. Den er med til at minde os om vores plads i historien, om at vi står på skuldrene af erfaringer, som man har gjort sig før vores tid, men også at vores sundhedsvæsen står på trinbrættet til en helt ny tid.

Kassen indeholder genstande, som patienter og medarbejdere på OUH har valgt skal følge med fra det gamle til det nye universitetshospital. Genstande som symboliserer nogle af de vigtige erfaringer, som det nye universitetshospital skal bygge videre på.

Se film, hvor medarbejdere og patienter fra OUH fortæller, hvilke genstande de har valgt at lægge i grundstenskassen og hvorfor.

Markeringen af byggestarten fandt sted på den store byggeplads, hvor arbejdet med at opføre 224.000 m2 somatisk sygehus og 26.000 m2 psykiatri-sygehus nu går i gang. Tilsammen kommer det til at udgøre Danmarks største helt nybyggede sygehus, som regionen efter planen får nøglerne til i slutningen af 2022.

Alle, der er interesseret i at se den enorme byggeplads, kan komme til åbent hus på Nyt OUH søndag den 1. september 2019, kl. 10-15.
Fakta

Tankerne om et helt nyt universitetshospital i Odense blev født af regionsrådet allerede kort tid efter, at Region Syddanmark blev dannet i 2007.

Byggemodningen af den enorme grund er nu udført, og totalentreprenøren JV CMB/Itinera er klar til at gå i gang med at bygge første etape af Nyt OUH på det, der i de næste år vil være en af Danmarks største byggepladser.


Siden er sidst opdateret 02-11-2020
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring