Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilRegional UdviklingpilSunde levevilkår

Sunde levevilkår

Sundhed og trivsel spiller en stor rolle for, at vi kan udfolde os – både i familien, på arbejdsmarkedet, på uddannelser og i fritiden.

Men hvilken viden er der på området? For at finde ud af det, har regionsrådet i Region Syddanmark afsat midler til et forprojekt, der skal afdække eksisterende aktiviteter og viden for at forbedre sundhed og livskvalitet på tværs af sundhed, idræt, kultur og natur.

Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik og Designskolen Kolding indgår i forprojektet sammen med Region Syddanmarks Afdelinger for Tværsektorielt samarbejde og Sundhedsinnovation og Kultur.

 

Digitalt kort om aktiviteter på tværs af Sundhed, Kultur og Natur

Syddansk Universitets Institut for idræt og Biomekanik og Designskolen Kolding har udarbejdet et digitalt kort, der har til formål at inspirere aktører i og udenfor Region Syddanmark med interesse i aktiviteter, der går på tværs af sundhed, kultur og natur.

 De syddanske kommuner er blevet bedt om hver især at sende tre eksempler på aktiviteter samt links til deres politikker, strategier og visioner for området. Desuden kan man finde eksempler fra foreninger og organisationer i Syddanmark samt enkelte udenlandske initiativer.

 

Kortet er en interaktiv pdf, som giver mulighed for at springe videre til de enkelte kommuner eller aktiviteter. Klik for at komme til kortet.

 

Rapport om aktiviteter på tværs af Sundhed, Kultur og Natur

Syddansk Universitets Institut for idræt og Biomekanik og Designskolen Kolding har desuden udarbejdet en rapport om initiativer, der allerede er sat i gang, både i Syddanmark, i andre dele af Danmark og i udlandet.  

  

Rapporten opsamler eksempler på tværgående aktiviteter på tværs af Sundhed, Kultur og Natur til inspiration for andre aktører. Desuden har rapporten til formål at konkretisere, hvilke udfordringer der relevante at gå i dybden med i de følgende faser.

 

Formålet med rapporten er at afklare hvilke aktiviteter, der har friluftsliv, natur, kultur, idræt og fysisk og mental sundhed som omdrejningspunkt – og give inspiration til nye initiativer. Hensigten er også at skabe et grundlag for udvikling og afprøvning af koncepter og metoder, som senere kan udbredes i samarbejde med eksterne aktører for at skabe gode rammer for borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel.

Den foreløbige rapport og det digitale kort blev præsenteret på en workshop på Designskolen i september 2019. Resultaterne fra workshoppen og forslag til det videre arbejde fremgår af rapporten.

 

80 deltagere deltog i workshoppen på Designskolen. Foto: Regional Udvikling

Cirka 80 deltagere fra kommuner, organisationer og uddannelsesinstitutioner deltog i workshoppen. Foto: Regional Udvikling.
 

Deltagerene var aktive og engagerede sig i snakken om gode eksempler på, hvordan man kan få flere borgere til at deltage i natur- og kulturaktiviteter, der kan bidrage til at fremme deres sundhed og trivsel. Flere meldte sig til at deltage i det videre arbejde med at udvikle koncepter og metoder, som kan bidrage til at løse fx de udfordringer, der er med at rekruttere folk til aktiviteter.

Yderligere oplysninger hos helle.knudsen@rsyd.dk
 

Baggrund

Sundhed og trivsel er en grundlæggende forudsætning for, at vi kan udfolde vores muligheder – i familien, på arbejdsmarkedet, på uddannelserne og i vores fritid.

Vi skal have gode muligheder for at tage hånd om vores egen sundhed, så vi kan holde os mentalt og fysisk raske. Det vil vi understøtte ved sammen at skabe viden om og bidrage til rammerne for, at vi kan leve et sundt og aktivt liv i hele regionen. Og ved at udvikle innovative løsninger som svar på sundheds- og velfærdssektorens udfordringer i samarbejde med private virksomheder og med afsæt i konkrete behov.

Yderligere oplysninger fås hos Susanne.Soendergaard@rsyd.dk 

 

 
 


Siden er sidst opdateret 15-01-2020.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap