Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Kirstine Gottlieb, Egon Fræhr og Stephanie Lose

Røntgenfunktionen vises frem. Her til (fra venstre) regionsrådsmedlem Thies Mathiasen (O), regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (O), Leder af Brørup Sundhedscenter Kirstine Gottlieb, Borgmester Egon Fræhr (V) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V).
Nye sundhedstilbud på Brørup Sundhedscenter

04-10-2018 | Af Janni Møller Frandsen

En ny røntgenfunktion og en ny høreklinik er officielt indviet på Brørup Sundhedscenter.

Gangene på sundhedscenteret var fyldt med musik, balloner i mange farver, glade borgere, medarbejdere og politikere. Alle kommet for at fejre den officielle indvielse en ny røntgenfunktion og høreklinik på Brørup Sundhedscenter.

Nu slipper vi for turen til Esbjerg

En af de omkring 200 besøgende, der var kommet for at se de nye tilbud, var Sonja Andersen (73) fra Brørup:  

 

Sonja Andersen. Indvielsen af nye klinikker på Brørup Sundhedscenter
- Det er rigtig godt, at vi både kan få ordnet høreapparatet og taget røntgenbilleder. Min mand har lige fået høreapparat. Vi har været i Esbjerg til alle undersøgelserne. Men nu slipper vi for den lange tur, når vi skal til opfølgning. Der har vi nemlig fået en tid her. Det er jo dejligt, at vi bare kan gå herop i stedet.

 

Sonja kender i forvejen centret ganske godt. Hun har sin ugentlige gang på sundhedscentret, hvor hun om mandagen laver mad sammen med diabetesforeningen. Og så har hun netop haft brug for ét af de andre tilbud, der i forvejen ligger på Brørup Sundhedscenter:

- Jeg brækkede desværre mit håndled i juli. Efter jeg blev opereret, gik jeg til genoptræning her i sundhedscentret. Det var også bare rigtig godt og nemt.   

Sundhedscentrene kan noget andet

Indvielsen af den nye røntgenfunktion og høreklinik blev skudt i gang med taler ved både Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr (V), regionsrådsformand Stephanie Lose (V), sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth og afdelingschef Jette Kynde Schøtz fra Vejen Kommune. Alle var de enige om og glade for det gode samarbejde. Et samarbejde som gør en forskel for borgerne, og netop dét er Brørup Sundhedscenter et godt eksempel på.

Regionsrådsformand Stephanie Lose er glad for at initiativerne skaber værdi hos borgerne:

- Som Sonja fortæller, er der brug for sundhedscentre, som det her i Brørup – for de er et godt supplement. De kan noget andet end akutsygehusene. Når sundhedstilbuddene bor dør om dør, giver det mulighed for at samarbejde på tværs, og det kommer i sidste ende patienterne til gavn. Her kan man netop få hjælp til ting, der ikke kræver indlæggelse uden at skulle køre særlig langt. Og dét skaber værdi og tryghed for rigtig mange mennesker i lokalområdet.

Udvikling af det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Samarbejdet på Brørup Sundhedscenter understøttes af en politisk styregruppe. Styregruppen består af politikere fra både Region Syddanmark og Vejen Kommune. Deres opgave er sammen at udvikle det nære og sammenhængende sundhedsvæsen med udgangspunkt i Brørup Sundhedscenter – og på den måde spille hinanden gode.

Borgmester Egon Fræhr er glad for det gode samarbejde:

- Fra Christiansborg efterlyser man et endnu tættere samarbejde mellem sektorerne. Det er netop, det vi kan med styregruppen. PLO er også inviteret ind i samarbejdet. Vi mødes vi på tværs af sektorerne og finder ud af, hvordan vi løser opgaverne sammen. De endelig beslutningerne ligger stadig i regions- og byrådet.

Regionsrådsmedlem Bo Libergren (V) ser frem til arbejdet i styregruppen og siger:

- I styregruppen vil vi gerne udfolde potentialet på Brørup Sundhedscenter endnu mere. Det kunne være spændende at se på mulighederne for telekonsultationer. Altså, hvor borgeren sidder i sundhedscentret, måske sammen med en kommunal sygeplejerske eller den praktiserende læge, mens speciallægen sidder på sygehuset i Esbjerg.

Fakta

Den nye høreklinik og den nye røntgenfunktion bliver bemandet af personale fra Sydvestjysk Sygehus.

Udover de nye tilbud er der på sundhedscentret er der både regionale, kommunale og private sundhedstilbud. Blandt andet en veneklinik, et jordemodercenter, lokalpsykiatri, sundhedspleje, en livsstilsafdeling, praktiserende lægehuse, en privatpraktiserende psykolog, en bandagist og en fodterapeut. Til daglig arbejder cirka 200 medarbejdere på Sundhedscentret. 


Siden er sidst opdateret 09-10-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring