Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Åbent hus i Aabenraa

Suzan Schmidt, der til dagligt arbejder i sygehusets byggeafdeling, havde i løbet af dagen mange hold med på rundvisning i nybyggeriet ved sygehuset Aabenraa.
4.500 til åbent hus for at se på sygehusbyggeri

02-09-2018 | Af Carsten Bruun

Mange syddanskerne benyttede det fine septembervejr i dag til at tage til åbent hus og se nærmere på regionens store sygehusbyggerier i Odense, Esbjerg, Aabenraa. Også det nyåbnede Sundhedscenter Haderslev havde mange besøgene. Da åbent hus sluttede søndag eftermiddag vurderede arrangørerne, at de fire arrangementer tilsammen havde haft omkring 4.500 deltagere.

Knud og Inga Orbesen havde valgt at bruge søndag formiddag på åbent hus på sygehuset i Aabenraa. De var blandt andet med på rundtur i det nybyggeri, der er i gang ved sygehuset lige nu, og som blandt andet skal rumme laboratorier og fire etager med nye ensengsstuer.

Som diabetespatient kender Knud Orbesen sygehuset i Aabenraa godt:
- Jeg er vant til at komme her på sygehuset og få taget blodprøver. Vi er nysgerrige og synes, det var spændende at se alt det nye, der bliver bygget. Jeg synes, rundvisningen i nybyggeriet var meget interessant. Rundviseren var god til at forklare – blandt andet om de nye ensengsstuer med to vinduer i hver stue og eget bad og toilet.

Knud og Inga Orbesen bor i Aabenraa og fortæller, at de tit spiser i sygehusets restaurant, når de er på sygehuset.

I alt havde omkring 300 gæster fundet vej til åbent hus-arrangementet i Aabenraa.

2.500 så Nyt OUH

Dagens største arrangement var på Nyt OUH-byggepladsen, hvor omkring 2.500 gæster mødte frem for at se på et af Danmarks største sygehusbyggerier. Det største hit her var en gå- eller cykeltur på den tre kilometer lange ny asfalterede ringvej rundt om det nye universitetshospital. Også de direkte drone-billeder fra den kolossalt store byggeplads trak mange gæster.

1.000 gæster besøgte sygehuset i Esbjerg og så den nye sengebygning, der er under opførelse på sygehuset, og som er klar til at blive taget i brug næste år.

Omkring 700 havde fundet vej til Sundhedscenter Haderslev, der åbnede for nyligt, som et fælles regionalt-kommunalt projekt.

Begejstret for den overvældende interesse

Ved alle fire åbent hus-arrangementer bød regionsrådspolitikere på kage og kaffe, og formand for anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S), der har det politiske ansvar for de store sygehusbyggerier, nåede i løbet af dagen at byde på kaffe og kage i både Esbjerg og på Nyt OUH. Han var begejstret for den store interesse:

- Det har været overvældende at se, hvor mange mennesker der i dag har været interesseret i at komme og kigge på vores sygehusbyggerier. Det viser, hvor vigtigt det er for folk, at vi har et godt sundhedsvæsen, og at vi også er åbne og viser det frem.

Del af en landsdækkende kampagne

De fire syddanske åbent hus-arrangementer var led i en landsdækkende kampagne ”Vi bygger for livet”. Kampagnen sætter fokus på de mange nye sygehusbyggerier, der er i gang i disse år på tværs af landet. I forbindelse med kampagnen har der i dag været åbent hus på 12 sygehusbyggerier rundt omkring i Danmark.

Det var andet år Region Syddanmark inviterer til åbent hus på nogle af regionens sygehusbyggerier den første søndag i september.

 


Siden er sidst opdateret 02-09-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring