Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Innovationsminister Sophie Løhde på sygehuset i Tønder

Klinikleder Jonna Bruhn fra Medicinsk Daghospital på sygehuset i Tønder (yderst til venstre) forklarer innovationsminister Sophie Løhde (yderst til højre), hvilke perspektiver hun ser i det kommende samarbejde med Tønder Kommunes akutteam. I midten står fra venstre: Sygeplejefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland, Eva Nielsen, regionsrådsformand Stephanie Lose, formand for Sundhedssamordningsudvalget i regionen Tage Petersen, borgmester i Tønder Henrik Frandsen og formand for kommunens sundhedsudvalg Irene Holk Lund.
Minister besøgte innovative Syddanmark

12-06-2017 | Af Jane Birch Larsen

Innovationsminister Sophie Løhde viste stor interesse for de planer om samdrift mellem region og kommune, som hun blev præsenteret for, da hun besøgte Tønder.

Der var stolthed og spændte miner, da innovationsminister Sophie Løhde mandag 12. juni lagde vejen forbi Tønder for at høre om perspektiverne i et samarbejde, som regionen og Tønder Kommune har i støbeskeen.

Fire tilbud flytter under samme tag

Planerne, som ministeren blev præsenteret for, er, at den kommunale akutfunktion i Tønder skal øge samarbejde med det medicinske daghospital på Tønder Sygehus og på sigt flytte ind på sygehuset – til glæde for både personale og patienter.

På samme måde har kommunen og regionen aftalt, at kommunens sygeplejeklinik rykker ind på sygehuset og bliver nabo til regionens skadeklinik allerede i efteråret 2017.

Ministeren besøgte både sygehus og plejehjem

Ministerens første stop var sygehuset i Tønder, hvor hun blandt andet blev vist rundt på det medicinske daghospital, som er et tilbud om ambulant behandling primært til befolkningen i Tønder Kommune.

Dernæst gik turen til Leos Plejecenter, hvor kommunens akutfunktion – eller korttidscenter – har til huse. Her kan ældre borgere rykke ind i nogle dage, hvis for eksempel deres læge eller hjemmeplejen vurderer, at de har behov for ekstra pleje og omsorg i en kort periode.

Tønder er et godt eksempel på viljen til at finde nye veje

Innovationsminister Sophie Løhde var begejstret for samarbejdet:

- Her i Tønder har jeg et rigtig godt eksempel på det, vi har brug for, nemlig vilje til at finde nye veje til et mere sammenhængende sundhedsvæsen. Det er et konkret eksempel på, hvordan vi får bundet det kommunale og regionale ansvar for sundhedsvæsenet sammen i en ny samarbejdskonstruktion, som kan løfte kvaliteten for borgerne.

Det er vigtigt at turde kaste sig ud i det

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over besøget:

- Vi synes selv, at vi har noget spændende og innovativt at vise frem, og derfor glæder det mig, at ministeren havde lyst til at lægge vejen forbi Tønder. Vi kaster os ud i et samarbejde på tværs af sektorer, og vi er spændte på, hvad det fører til, men også villige til at prøve det af. For det er vigtigt at turde tage nye metoder i brug, hvis vi skal skabe et nært sundhedsvæsen, der hænger bedre sammen for den enkelte patient.

Vi bryder grænser ned

Borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (V), siger:

- Dette samarbejde mellem regionen og kommunen er virkelig innovation. Det er et glimrende eksempel på, hvordan vi kan skabe nye og bedre muligheder for borgerne, når vi bryder grænser ned og betræder nye veje sammen. Derfor er jeg rigtig glad for innovationsministerens interesse.

Planen er, at kommunens sygeplejeklinik rykker ind på sygehuset i Tønder i efteråret 2017, mens den kommunale akutfunktion flytter ind i 2019.


Siden er sidst opdateret 12-06-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring