Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2016pilDecember 2016pilLokalpolitisk konference skal åbne kinesiske døre
Poul-Erik Svendsen til kinesisk konference 450px

Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget, og Bo Libergren (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling, holdt taler og indlæg på konferencen i Beijing.
Lokalpolitisk konference skal åbne kinesiske døre

09-12-2016 | Af Astrid Westergaard

Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget, og Bo Libergren (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, fortalte om syddanske styrker inden for sundhed og energi på lokalpolitisk konference i Beijing 5. og 6. december.

Kina står over for store reformer i de kommende år, og det er de store byer og provinser, som kommer til at stå for at omsætte planerne til praksis. Derfor er det vigtigt for danske politikere og andre aktører at pleje netop det lokalpolitiske niveau.

På den første dansk-kinesiske lokalpolitiske konference ”China Denmark Cities and Regions Forum”, som blev afholdt 5. og 6. december, havde en række danske lokalpolitikere og erhvervsfolk lejlighed til at møde deres kinesiske kolleger.

Konferencen gav de danske deltagere mulighed for dels at lave et samlet dansk fremstød og dels at opbygge og pleje alliancer på lokalpolitisk niveau, og fra kinesisk side var der tale om deltagere fra store byer og udvalgte provinser med befolkningstal mange gange større end Danmarks.
 

Bo Libergren på talerstolen i Beijing
Bo Libergren (V) talte i Beijing blandt andet om den stærke syddanske offshoreklynge.
 

Syddansk repræsentation

På konferencen var Region Syddanmark i kraft af sit mangeårige samarbejde med Guangdong-provinsen repræsenteret af Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget, og Bo Libergren (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Poul-Erik Svendsen talte ved konferencens åbning mandag om mulighederne i dansk-kinesisk samarbejde. Derudover holdt han et indlæg om tendenserne på sundhedsområdet i Syddanmark, mens Bo Libergren havde to indlæg om offshore og bæredygtig energi. Ud over disse områder var der også fokus på turisme og sikre fødevarer.

- Danmark er et lille land i forhold til Kina. Derfor synes jeg, at det giver rigtig god mening at promovere Danmark og danske løsninger i fællesskab mellem kommuner, regioner, stat, institutioner og virksomheder. Jeg glad for, at Udenrigsministeriet har taget initiativ til at starte dette lokalpolitiske forum, som forhåbentlig kan være en platform for et mere systematisk arbejde med at gøre bedst muligt brug af vores mange gode relationer til Kina, siger Poul-Erik Svendsen

- De regionale og kommunale samarbejdsaftaler kan være en vigtig indgang for erhvervslivet til det kinesiske marked bl.a. inden for energi, som jo er et vigtigt indsatsområde for Region Syddanmark. Men det kræver en langsigtet indsats med deltagelse af mange parter, og her kan et lokalpolitisk forum som dette være en vigtig løftestang, siger Bo Libergren.

Syddansk samarbejdsaftale

Region Syddanmark har i en årrække haft en samarbejdsaftale med Guangdong-provinsen. Samarbejdsaftalen giver mulighed for at sætte virksomheder og aktører i kontakt med relevante partnere i Guangdong-provinsen. 

Formålet med den første dansk-kinesiske lokalpolitiske konference er at fokusere dette samarbejde for de danske kommuner og regioner og øge kendskabet til Danmarks kompetencer og styrkepositioner rundt om i Kina.

Det var Den Danske Ambassade i Beijing, som afholdt konferencen i samarbejde med Den Kinesiske Venskabsforening med Fremmede Lande, som hører under det kinesiske udenrigsministerium.


Siden er sidst opdateret 09-12-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring