Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Kolding Sygehus

Fremtidens sygehus indviet i Kolding

24-11-2016 | Af Kommunikation

H.K.H. Kronprinsen indviede i dag Kolding Sygehus. Første spadestik blev taget for seks år siden for at skabe fremtidens akutsygehus. Det er nu blevet til virkelighed.

Kolding Sygehus har over de sidste seks år gennemgået en større renovering og udbygning. Sygehuset strækker sig nu over 110.000 kvadratmeter.

Torsdag den 24. november foregik den officielle indvielse med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.

- Med det nye Kolding Sygehus har borgerne i Trekantområdet fået et akutsygehus med moderne rammer, der er helt i topklasse. Nu er vi endnu bedre rustet til at give borgerne i Trekantområdet den bedst mulige behandling, sagde regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), som den første på talerstolen til indvielsen.

Hun fremhævede også, at hverken budget eller tidsplaner har været overskredet.

Den rette behandling

Ifølge sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), der også deltog på dagen, var det en stor dag for hele Danmark, fordi indvielsen af sygehuset også er virkeliggørelsen af en vision, der blev formuleret for ti år siden, om at skabe et stærkt akutberedskab, hvor den rette ekspertise i de rette rammer og den rette behandling skulle være til stede, når der var brug for det - uanset hvor man boede i landet.

- Dengang var det nogle flotte ord på noget papir, men med jeres akutsygehus her i Kolding kan man se, hvordan en vision kan gå hen og blive til virkelighed, og det vil jeg gerne ønske jer og os alle sammen et stort tillykke med, sagde sundheds- og ældreministeren fra talerstolen til indvielsen.

Velkommen til det moderne sygehus 

Der er bygget ny Fælles Akutmodtagelse og skabt gode adgangsforhold for ambulancer og helikoptere.  Der er bygget seks nye etager på i højden med 202 enestuer til patienter. Samtidig har der været stor fokus på at gøre det let, indbydende og trygt for patienter og pårørende at komme til sygehuset og ind på afdelingerne.

- Det har været en lang rejse, og medarbejderne har ydet en kæmpe indsats. Det er i sandhed en ganske særlig bedrift at bygge et nyt sygehus – og vi har ovenikøbet gjort det, mens vi har været i drift. Nu glæder vi os til at byde vores æresgæster – patienterne – indenfor, sagde direktør for Sygehus Lillebælt, Dorthe Crüger.

200 gæster deltog i indvielsen. H.K.H. Kronprinsen og følge var rundt på sygehuset for at se, hvordan man tager imod traumepatienter, og hvordan deres videre behandling foregår.

Kolding Sygehus er alt i alt blevet end tredjedel større – fra cirka 80.000 til 110.000 kvadratmeter. 27.965 eksisterende kvadratmeter er blevet ombygget, mens der er bygget 33.500 nye kvadratmeter til.

Ud- og ombygningen af Kolding Sygehus er et af de 16 kvalitetsfondsbyggerier i Danmark, som også omfatter de nye supersygehuse. Kolding Sygehus er det tredje kvalitetsfondsbyggeri, der nu står færdigt.

Kolding Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Kolding Sygehus har et optageområde på 300.000 indbyggere.  
Fakta

September 2009 - Region Syddanmark godkender generalplanen for Kolding Sygehus, som skitserer fremtiden for Kolding Sygehus og de nye krav til de fysiske rammer.

Marts 2012 - Mor­Barn Centret indvies af H.K.H. Kronprinsesse Mary. Alle afdelinger for børn og deres forældre er nu samlet ét sted. 

August 2014 - Rejsegilde for den nye Fælles Akutmodtagelse. Den nye Fælles Akutmodtagelse beskrives som hjertet på sygehuset. Her kommer de patienter, der hurtigt skal have hjælp. Helikopterlandingspladsen er indviet to måneder før. Ekspertisen er blevet samlet på Kolding Sygehus, og helikopteren er med til at sikre, at ingen får for langt til behandling.

April 2015 - Rejsegilde for sengebygningen. Sengebygningen bygges ovenpå flere afdelinger, der er i drift. Det kræver god planlægning, tålmodighed og høreværn.

November 2016 -  Det nye Kolding Sygehus indvies med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.
 


Siden er sidst opdateret 24-11-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring