Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilSundhedpilFagfolkpilAmbulancedrift - Overgang fra BIOSpilHvad betyder BIOS konkurs og regionens overtagelse for dig

Hvad betyder BIOS konkurs og regionens overtagelse for dig

Selvom BIOS er erklæret konkurs, kan du som ansat i BIOS trygt varetage dit job som hidtil. Regionen vil gøre alt for, at den kommende tid bliver så smertefri som muligt for BIOS’ medarbejdere. Region Syddanmark overtager 18. august driften af ambulancerne i BIOS' områder, og du bliver som medarbejder i BIOS automatisk ansat i regionen.

Region Syddanmark overtager ambulancetjenesten den 18. august 2016. Samtidig bliver medarbejderne virksomhedsoverdraget til regionen.

En virksomhedsoverdragelse betyder, at du automatisk bliver ansat i Region Syddanmark, samt at du tager dine ansættelsesvilkår fra BIOS med dig. Du får dermed blot en ny arbejdsgiver og skal ikke søge din stilling igen.

Løn

I forbindelse med konkursen er der meget, der skal afklares i forhold til udbetalingen af din løn. Det betyder, at det er forskellige parter, der udbetaler din løn i overgangsperioden

Det betyder, at du som medarbejder i BIOS skal anmelde dine  lønkrav for arbejde frem til 27. juli 2016 til Lønmodtagernes Garantifond.

Du har allerede modtaget aconto-løn for august 2016 ved udgangen af juli fra kurator. Denne vil som udgangspunkt svare til den løn, der skulle have været udbetalt med julilønnen.

Fra den 18. august vil det være Region Syddanmark, der udbetaler din løn.

Læs mere om lønforhold

Hvilken overenskomst gælder for reddere og chauffører?

Hvis du er redder eller chauffør, er du på nuværende tidspunkt omfattet af overenskomsten mellem BIOS og 3F. Region Syddanmark har imidlertid overenskomst med FOA. Det betyder, at du på sigt skal skifte overenskomst fra 3F til FOA. Reddere og chauffører, der bliver virksomhedsoverdraget beholder deres nuværende vilkår indtil overenskomsten udløber den 1. marts 2017.

Nye medarbejdere vil blive ansat på en FOA-overenskomst. Der er forskelle på de to overenskomster, og Region Syddanmark vil snarest muligt gå i dialog med organisationerne for at finde gode løsninger på de forskelle, hvor det er nødvendigt.

Hvilken vilkår gælder for individuelt ansatte?

Hvis du er ansat på en individuel kontrakt (uden overenskomst), vil du blive overført til den regionale overenskomst, der dækker dit arbejdsområde (fx HK). Vi vil tage kontakt til dig snarest muligt om dine vilkår fremover. 

Bonus

Hvis du stadig er ansat i den regionale syddanske ambulancetjeneste per den 1. december 2017, får du som bonus en ekstra månedsløn (grundløn). Dette gælder for alle virksomhedsoverdragede medarbejdere, samt nye medarbejdere, der ansættes inden udgangen af december måned 2016.


Siden er sidst opdateret 07-09-2016.
Kontakt Sundhed

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap