Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Stephanie Lose til Nordsøkonference 2016

Regionsrådsformand Stephanie Lose åbnede Nordsøkonferencen i Billund onsdag. (Foto: Koncern Kommunikation Region Syddanmark)
Vores interesser stopper ikke ved grænsen

16-06-2016 | Af Astrid Westergaard

Det er ikke muligt at udvikle regionen uden samarbejde på tværs af grænser, slog regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fast ved åbningen af Nordsøkonferencen i Billund onsdag.

Flere end 350 mennesker fra otte lande omkring Nordsøen deltog i Nordsøkonferencen ”Building blocks for the future” onsdag og torsdag 15. og 16. juni i Billund for at styrke samarbejdet i Nordsøregionen. Alle otte lande har dagsordener inden for marine ressourcer, transport, energi og klimaforandringer, økonomisk udvikling samt kultur og turisme.

Region Syddanmark var vært for konferencen, og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) åbnede konferencen onsdag:

- Man siger, at "Intet menneske er en ø". Og selv om nogle regioner er øer, gælder logikken, at ingen region kan sikre vækst og udvikling uden at se ud over regionale og nationale grænser.

Samarbejde bærer frugt

Stephanie Lose nævnte regionens samarbejde med Nordtyskland gennem Interreg 5A-programmet, venskabsaftalen med den kinesiske Guangdong-provins og ikke mindst samarbejdet omkring Nordsøen. Og glædede sig over, at samarbejdet bærer frugt.

- Samarbejdet omkring Nordsøen har betydet, at vi har fundet løsninger på udfordringer, som er vanskelige at håndtere for den enkelte region.

Et bedre sted at leve

Det var da også samarbejdet, der var i fokus, da Kerstin Brunnström, fungerende præsident for Nordsøkommissionen, talte ved åbningen:

- Nordsøkommissionens mission er at udvikle Nordsøregionen på en bæredygtig måde, så regionen bliver et endnu bedre sted at leve, arbejde og investere i. Samspillet med aktører fra forskellige sektorer, organisationer og lande er afgørende for at skabe resultater og her spiller regionerne en særlig rolle, sagde hun og tilføjede:

- Nordsøkonferencen er en vigtig arena for alle, hvor man kan blive inspireret og udveksle idéer og løsninger på, hvordan fælles udfordringer håndteres og muligheder bruges.

Dette blev bakket op af den danske hovedtaler ved konferencen, Henrik Nonnemann, Vice President for front-end innovation, LEGO Group, som slog fast, at “det handler om tværgående teamwork”.

Også generaldirektøren i DG Regional and Urban Policy, Walter Deffaa, var blandt talerne:

- Interreg North Sea Region-programmet har gjort et imponerende stykke arbejde i regionen og er et godt eksempel for ånden i dette samarbejde. Nu skal programmet vise, at det kan levere konkrete eksempler. Projektudviklere og - partnere såvel som borgere i regionen har høje forventninger til indsatsen.

Torsdag var der arrangeret studieture for deltagerne rundt i regionen inden for emnerne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme, design og transport. Efterfølgende var der workshops med overskriften: From Building Blocks to Results.

Nordsøkonferencen blev afholdt i samarbejde med EU’s tværregionale udviklingsprogram, Interreg B for Nordsøen samt Nordsøkommissionen. Ud over Region Syddanmark deltog fra Danmark også Region Midtjylland og Region Nordjylland. De øvrige lande, der var repræsenteret, var Sverige, Norge, Skotland, England, Tyskland, Holland og Frankrig.

Se programmet for arrangementet her.

For mere information om Nordsøkommissionen: http://www.northseacommission.info/
#NSRbuildingblocks


Siden er sidst opdateret 16-06-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring