Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Next Step City - Carl Holst 450px

Flere iværksættere til Region Syddanmark – Next Step Challenge viser vejen

27-03-2015 | Af Astrid Westergaard

Det kan lade sig gøre at trække succesrige iværksættervirksomheder til det sydlige Danmark. Det er Next Step Challenge et godt eksempel på. For andet år i træk ruller konkurrencen på initiativ af SE, Region Syddanmark og Accelerace, og de ni deltagende virksomheder stiller nu deres viden og erfaring til rådighed for regionen.

Det er netop regionens egen aktie i konkurrencen, og ønsket om at placere endnu flere solide højvækstvirksomheder i Danmark, som fredag var fundamentet for et besøg af regionsrådsformand Carl Holst hos Next Step Challenge 2015 i Next Step City huset i Esbjerg.

- Med besøget ønskede jeg at høre direkte fra globale iværksætter-talenter, hvordan vi i regionen kan blive endnu bedre til at tiltrække og fastholde iværksættere og skabe vækst. Next Step Challenge har været en stærk inspirationskilde til en syddansk højvækstmodel, og jeg skal love, for deres input har værdi. Vi kan konkret bruge deres ideer til egne udfordringer i regionen, og der er virkelig kvalitet og højt niveau. Potentialet for vækst er massivt, forklarer Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Lokalt engagement baner vejen for udvikling

SE Next Step, som netop huser konkurrencen, kan allerede nu registrere en markant udvikling hos årets deltagere, og engagementet fra det lokale erhvervsliv er stort - en faktor, som i høj grad er afgørende for succes. Lisbeth Valther, adm. direktør hos SE Next Step, forklarer:

-I denne runde af Next Step Challenge har et af vores fokusområder været et direkte samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og vores deltagervirksomheder. Det har allerede nu åbnet for blandt andet en mentorordning, hvor lokale kræfter løbende er i tæt dialog med de ni deltagervirksomheder, og vi har et stærkt bånd indad til SE’s divisioner og ledelse. Det er afgørende med lokalt engagement, for det kan være tungen på vægtskålen i forhold til at få vores startup-virksomheder til at etablere sig i blandt andet Esbjerg.

Hurtig etablering af kontakt til relevante samarbejdspartnere er afgørende for iværksættervirksomheder. Engelske Braci fra Next Step Challenge 2015 og Esbjerg Kommune er gode eksempler og understreger, at innovative samarbejder ikke kun angår det private erhvervsliv. Der rykkes virkelig hurtigt på initiativer, og der er allerede aftalt et fælles projekt, der skal afdække i hvilket omfang Bracis ”smarte øre” kan hjælpe kommunens hørehæmmede borgere.

Bracis ”smarte øre” kan opfange og adskille lyde såsom røgalarmer, dørklokker, barnegråd og bilhorn m.v.. Lydene omdannes til visuelle og sensoriske alarmer gennem smartphone eller tablet og et vibrerende armbånd og gør dermed borgeren opmærksom på hændelser i omgivelserne.

Et andet konkret eksempel er Admetsys fra Boston i USA, som allerede nu er i dialog med sygehuse i regionen, og der holdes konstant møder med både store og små aktører regionalt og på landsplan for alle ni virksomheder.

Nogle af deltagerne fra sidste år er blevet her i regionen, og det er med til at udvikle en bevidsthed, som er rigtig vigtig for at skabe vækst og fremdrift i regionen. Blandt de blivende er sidste års vinder, Teleskin fra Serbien.

Få mere at vide om Next Step Challenge her: www.nextstepchallenge.com


Siden er sidst opdateret 27-03-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring