Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Sydvestjysk Sygehus Colourbox 450

Sydvestjysk Sygehus' fælles akutmodtagelse var én af to syddanske sygehusafdelinger, der modtog en uddannelsespris fra Sundhedsstyrelsen.
Flot hæder til Sydvestjysk Sygehus og OUH

23-03-2015 | Af Kristoffer Voigt Rasmussen

Ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital og den fælles akutmodtagelse på Sydvestjysk Sygehus fik forleden uddannelsespriser fra Sundhedsstyrelsen, der uddeles til afdelinger, der er særligt gode til at videreuddanne læger.

Region Syddanmark tog et flot stik hjem, da Sundhedsstyrelsen forleden uddelte uddannelsespriser til de afdelinger, der er dygtigst til at videreuddanne læger. Det var nemlig to syddanske sygehuse, der høstede årets to priser.

Sydvestjysk Sygehus blæste al modstand af banen i kampen om hovedprisen, mens Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH) fik prisen som årets højdespringer, og de flotte priser betyder meget for regionen, fastslår sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S).

- Når vi skal yde den bedste behandling til patienterne, kræver det også, at vi har dygtige læger. En af måderne at tiltrække dygtige læger på er at skabe attraktive arbejdspladser, hvor der er gode muligheder for videreuddannelse. De to afdelinger har gjort et fantastisk stykke arbejde, der ikke alene fremhæver dem selv men hele regionen, og de fortjener et skulderklap, siger formanden.

Afdelingerne er valgt på baggrund af en rapport fra Sundhedsstyrelsens inspektorer, der er et korps af læger, som er udpeget af de videnskabelige selskaber. Lægerne fra Inspektorordningen tager rundt og besøger landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger. Inspektorerne vurderer afdelingerne på 16 temaer og giver dem scores mellem 1-4.

Hårdt arbejde bag hovedpris

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har de seneste knap ti år arbejdet fokuseret med at forbedre uddannelsestilbuddet efter en mindre god vurdering i 2005, og det hårde arbejde bliver nu honoreret.

Sydvestjysk Sygehus’ Fælles Akutmodtagelse har scoret topkarakter i samtlige temaer, og det glæder ledende overlæge Christian Christiansen:

- Vi er godt klar over, at det kræver noget ekstra at lokke læger til Esbjerg, og derfor har vi også lagt os i selen. Vi har godt kunnet mærke, at vi bevægede os i den rigtige retning, og vores arbejde har spredt sig ud i studiemiljøerne, så uddannelseslægerne nu søger os aktivt. Det er vi ret stolte af, siger Christian Christiansen.

Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH har flyttet sig fra en gennemsnitsscore i 2008 på 2,2 til et gennemsnit på 3,6 i 2014, og det er dén imponerende udvikling, der har udløst prisen som årets højdespringer. Også her har man arbejdet hårdt på at skabe forbedringer.

- Vi er ikke kommet sovende til prisen, og det er dejligt at se, at vores initiativer i løbet af de seneste tre år har båret frugt. Ikke kun i form af Sundhedsstyrelsens kåring men også med bedre evalueringer fra vores uddannelseslæger, og det er i sidste ende det, der betyder mest for os, siger ledende overlæge Niels Dieter Röck.

Afdelingen har blandt andet omstruktureret arbejdet, der er blevet ansat overlæger, der prioriterer uddannelse meget højt, og afdelingen har nedsat et uddannelsesudvalg.
 


Siden er sidst opdateret 23-03-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring