Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilSeptember 2014pilSe video fra indvielse af nyt dansk-tysk Interreg-samarbejde

Det nye logo for Interreg Deutschland-Danmark symboliserer programregionens 11 parter på dansk og tysk side. Ved at klikke på pilen ovenfor kan du se en videooptagelse fra indvielsesfesten af det nye sekretariat i Kruså.
Se video fra indvielse af nyt dansk-tysk Interreg-samarbejde

17-09-2014 | Af Jens Kurt Jørgensen

Lokalerne var fyldte og ambitionerne i top, da 11 danske og tyske partnere officielt tog hul på et fælles EU-støttet program ved indvielsen af et nyt Interreg-sekretariat ved landegrænsen i Kruså.

Lokalerne var fyldte og ambitionerne i top, da 11 danske og tyske partnere officielt tog hul på et fælles EU-støttet program ved indvielsen af et nyt Interreg-sekretariat ved landegrænsen i Kruså. 

Der er nye tider med store muligheder på vej for det grænseoverskridende samarbejde mellem Danmark og Tyskland, der fremover samler både Region Syddanmark, Region Sjælland og ni partnere i Schleswig-Holstein i et fælles Interreg-program. Som noget nyt kan programmet også støtte, at private virksomheder medvirker.

Det fremgik, da regionsrådsformand Carl Holst (V) fra Region Syddanmark ved indvielsen gav sine bud på, hvordan det fælles dansk-tyske samarbejde kan bidrage til at løse de grænseoverskridende udfordringer og være med til at skabe øget vækst og beskæftigelse.

- Programmet har en tydelig vækstdagsorden baseret på fælles erhvervsmæssige styrkepositioner. Som en ny dimension i programmet bliver det nu også muligt for private virksomheder at deltage i projekter. Og det er noget, som jeg personligt har store forventninger i forhold til at skabe udvikling i regionen, påpeger Carl Holst.

670 mio. kr. til udvikling

Interreg Deutschland-Danmark, som er den officielle titel på det nye EU-program, får af EU tildelt over 670 mio. kr. til at støtte projekter inden for fire fokusområder i de næste syv år. Det svarer til en stigning på ca. 30 procent i forhold til den netop afsluttede strukturfondsperiode 2007-2013.

Og her får det nye fælles Interreg-sekretariat i Kruså sammen med forvaltningsmyndigheden i Kiel en central rolle.

- Som symbol på det grænseoverskridende samarbejde har parterne valgt at placere sekretariatet for hele programregionen her ved den dansk-tyske grænse i Kruså. Sammen med forvaltningsmyndigheden i hjertet af Kiel er sekretariatet toptunet og klar til at give hjælp og vejledning til nye projekter. Interreg-programmets enestående muligheder skal vi udnytte i fællesskab, understreger Carl Holst.

11 partnere bag indsatsen 

Bag det nye Interreg Deutschland-Danmark står 11 partnere fra Region Sjælland, Region Syddanmark, kredsene Nordfriesland, Schleswig-Flensburg, Rendsburg-Eckernförde, Ostholstein og Plön samt byerne Kiel, Flensburg, Neumünster og Lübeck.

Sekretariatet i Kruså og forvaltningsmyndigheden i Kiel skal begge servicere parter og aktører i hele programområdet på lige vis.

Sekretariatets hovedopgave er at understøtte projektaktører med at søsætte succesrige dansk-tyske projekter og at informere om programmets støttemuligheder og resultater.

- Vores personale består af både danskere og tyskere med forskellig uddannelse og erfaringer. Denne spredning i nationaliteter, fagligheder og erfaringer giver grundlag for et stærkt team, der føler sig hjemme på både dansk og tysk og har gode muligheder for at bistå projektaktørerne. For at understøtte udviklingen og gennemførelsen af projekterne, vil sekretariatet i høj grad være opsøgende og via møder og info-arrangementer jævnligt være at finde i alle dele af programområdet, fortæller sekretariatschef Trine E. Spohr.
Fakta

Om Interreg Deutschland-Danmark

Interreg Deutschland-Danmark er den femte generation af det dansk-tyske Interreg-samarbejde. Det er opstået på baggrund af en sammenlægning af to hidtil separate INTERREG 4A-programmer - Fehmarnbeltregion og Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N.

Sammenlægningen har ført til et større programområde, der rummer fælles strategiske og strukturelle fokusområder. Programmet støtter projekter indenfor fire hovedområder - grænseoverskridende innovation, bæredygtig udvikling, beskæftigelse og velfungerende samarbejde.

Der kan indhentes aktuelle informationer på www.interreg5a.eu  hvor der også er kontaktoplysninger på programmets medarbejdere.


Siden er sidst opdateret 03-02-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring