Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Carl Innovationshal 450

Det her sted skal være et sted, hvor nye, innovative løsninger skal testes af personale, patienter og pårørende, og her skal summe af innovation, sagde regionsrådsformand Carl Holst. Foto: Jacob Fynsk
Ny legeplads for innovation indviet

28-10-2013 | Af Charlotte S. Nygaard

Syddansk Sundhedsinnovation indviede sin nye 1.100 kvm store innovationshal torsdag 24. oktober.

En stille summen lyder i ny og næ, mens en robot kører rundt i de store brede gange hos Syddansk Sundhedsinnovation i Forskerparken i Odense. Og netop summen er nøgleordet for den 1.100 kvm store innovationshal, som blev indviet torsdag 24. oktober.

- Vi har i regionsrådet en strategisk overbevisning om, at vi skal være verdensmestre i at finde løsninger til borgernes behov, og det er lige præcis det, denne nye hal skal hjælpe os med. Det her sted skal være et sted, hvor nye, innovative løsninger skal testes af personale, patienter og pårørende, og her skal summe af innovation, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V).

Innovationshallen kommer i endnu højere grad til at cementere Region Syddanmarks position som innovativ, kvalitetsbevidst og eksperimenterende både indlands og udlands, understregede regionsrådsformanden.

Offentligt-privat samarbejde

- Vi skal inddrage både personale, patienter og pårørende i løsningerne og lokale, nationale og internationale virksomheder til et offentligt-privat samarbejde. Vi har i dag en robot fra Blue Ocean Robotics til at køre i gangene. Den er under afprøvning, inden den kan sendes ud på sygehusene for at klare mange af de ting, som personalet i dag udfører – fx køre medicin, bringe mad og drikkevarer ud til patienterne, osv. Jeg tror, det er smart. Det vil kunne spare arbejdstid for personalet, som i stedet kan bruges til det, de er eksperter til. Men for at den kan være køreklar på vores sygehuse, skal den testes. Og det kan den blive her, sagde Carl Holst.

Og det er virksomheden bag, Blue Ocean Robotics, glade for. Virksomheden lever bl.a. af at hente robotløsninger ind fra udlandet – fx kommer robotten hos Syddansk Sundhedsinnovation fra MT Robotics i Schweiz – og teste dem for at gøre dem klar til det kommercielle marked.

- For os er det fantastisk, at vi har et sted som innovationshallen til at teste vores robotteknologi i de miljøer, hvor den skal bruges. Der er ingen tvivl om, at det med de nye testfaciliteter bliver endnu nemmere for os at hente udenlandske samarbejdspartnere til Danmark, sagde Sabina Kethelz, entrepreneurship ekspert hos Blue Ocean Robotics.

Hjertet af innovation

For konstitueret direktør Diana Arsovic Nielsen er den nye hal et længe næret ønske, der er gået i opfyldelse. Det er her, sygehusene for alvor får mulighed for at afprøve nyt inventar, arbejdsgange, avancerede teknologier og robotter til fremtidens sygehuse, der skyder op i de kommende år.

- Vi understøtter de nye sygehusbyggerier, men vi tester også løsninger i psykiatrien og til de sociale tilbud, ligesom vi tester telemedicinske løsninger. Vores center skal være en legeplads for udvikling af nye løsninger, og med vores beliggenhed i Forskerparken tæt på bl.a. Welfaretech Region og Teknologisk Institut er vi i hjertet af innovation, sagde hun.


Siden er sidst opdateret 28-10-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring