Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2013pilSeptember 2013pilBørne- og Ungdomspsykiatri Odense fik en lys og farverig indvielse
Udvidelse af Børn og Ungepsykiatri Odense - 450

Nikolaj klippede sammen med regionsrådsformand Carl Holst (V) den røde snor ved indvielsen af udvidelsen af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Foto: Hanne Kopp
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense fik en lys og farverig indvielse

09-09-2013 | Af Hanne Kopp

En solrig gårdhave, farverige facader og en kommende multibane til fysiske aktiviteter. Velkommen til udvidelsen af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Psykiatrien i Region Syddanmark har været i gang med en 10 måneders om- og tilbygning af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, og i dag blev afdelingen indviet. Mange gæster var kommet med gaver og blomster og afdelingen bød på taler, snoreklipning og mad i den nye solrige gårdhave.

- Det er imponerende at se, hvor hurtigt byggeriet er gået. Og hvor stor aktivitet der er hos jer – på flere måder. Travl aktivitet i forbindelse med forberedelserne og forandringerne. Aktivitet fordi der kommer flere børn og flere unge hertil – og fysisk aktivitet, fordi I snart får en multibane, hvor alle kan lege med. Tak til jer, fordi I giver vores allermest udsatte patienter en hjælpende hånd og tillykke til jer alle med den nye afdeling, sagde regionrådsformand Carl Holst (V).   

Fortiden med ind i fremtiden

Der vil komme flere patienter til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense i fremtiden, hvilket blandt andet skyldes ændringer i Region Syddanmarks psykiatriplan. Den 10 måneder lange byggeperiode har været intensiv og hektisk, og det var nu en glad ledende overlæge Kurt Memmert, der kunne byde indenfor i de nye fysiske rammer:

- Vi er klar til fremtiden nu og vi vil gøre alt for at bruge de fysiske rammer til at leve op til psykiatriens vision og målsætning. Vi tager fortiden med ind i fremtiden – tænk på de nye bygninger, der både respekterer historien og viser forandring, og så vore fine nye stole, der er genbrugte men nymalede og alle forskellige og unikke. Vi er glade og klar til hverdagen nu, sagde Kurt Memmert.   

 
Fakta

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, er en af i alt tre børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark. Afdelingen skal ifølge Region Syddanmarks psykiatriplan oprustes fra 8 til 22 døgnpladser.

Det er blandt andet børnesenge, der flytter fra Kolding til Odense. Derudover bliver aldersgrænsen i børne- og ungdomspsykiatrien hævet fra 17 år til 19 år. Samtidig samles patienter med spiseforstyrrelser i henholdsvis Odense og Kolding (fra 2014 i Aabenraa), jf. Sundhedsstyrelsens specialeplan.

Samlet set vil der komme flere patienter til afdelingen – der er tale om 2500 ekstra nye ambulante besøg per år - og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold:

Tilbygningen består af en 1.200 kvadratmeter pavillon. Den er bygget øst for (bagved) det eksisterende byggeri, og forbinder to fløje med henholdsvis dagafsnit for børn og døgnafsnit for unge.

Pavillonen huser fortrinsvist de ekstra døgnpladser. Derudover akutmodtagelse og ambulatorium.

Ombygningen af afdelingen og pavillonen er en midlertidig løsning - indtil Nyt OUH står færdigt i 2018. Byggeriet skal sikre, at Region Syddanmark allerede nu og de næste 6 år kan efterleve psykiatriplanens anbefalinger.

Byggeriet er udført af C.P. BYG Aps i Broby og arkitektfirmaet TKT A/S fra Odense. 


Siden er sidst opdateret 09-09-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring