Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Åbent Hus på Sydvestjysk Sygehus

Masser af interesserede borgere i foyen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg gør klar til en spændende dag ved de over 30 stande. Foto: Jonas Bech Andersen.
Da Sydvestjysk Sygehus rullede sig ud

03-06-2013 | Af Jonas Bech Andersen

Når 1600 borgere vælger at bruge lørdag formiddag på at besøge områdets akutsygehus, skal de have en på opleveren. Derfor havde man både arrangeret en ’fredelig’ bilulykke og skaffet en ’frisk’ moderkage, da der lørdag den 1. juni var inviteret til Åbent Hus på Sydvestjysk Sygehus.

Årets første sommerdag tog sig lidt anderledes ud, end den plejer på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Klokken 10 blev der budt officielt velkommen til store som små medborgere, der de næste fire timer kunne stifte nærmere bekendtskab med, hvad der foregår på en af byens største arbejdspladser.

En ganske særlig lejlighed til at komme i kontakt med sundhedssystemet uden at være syg, og et tilbud som 1600 borgere valgte at benytte.

- I dag byder vi på chancen for at få en snak med personalet om deres arbejde under mere afslappede forhold, end vi måske er vant til, når vi besøger sygehuset enten som patienter eller pårørende. Det er ikke hver dag, man kan få målt sin lungefunktion eller prøve at få armen i gips, uden at man rent faktisk fejler noget, konstaterede formand for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S), inden det for alvor gik løs.

På over 30 forskellige stande kunne de besøgende blandt de mere grænseoverskridende oplevelser prøve at holde en vaskeægte moderkage. Børnene fik malet sår i ansigterne og på armene, mens forældrene kunne få målt lungefunktion eller se med på skærmen i en fiktiv kikkertundersøgelse af tyndtarmen.

Investeringer for 700 millioner

I løbet af formiddagen kunne børn og voksne også tage hinanden hånden og gå ud på sygehusets parkeringsplads, hvor politi, ambulance og brandvæsen simulerede en redningsaktion efter en bilulykke – hele vejen ind på operationsstuen i den akutte modtagelse på sygehuset.

Bredden i tilbuddene afspejlede derfor meget godt det billede, som regionsrådsformand Carl Holst (V) tegnede af sygehuset længst mod vest:

- Sydvestjysk Sygehus er en af grundpillerne i det syddanske sundhedsvæsen. Det ekspertpanel, som skulle fordele midlerne til sygehusbyggeri, ville dog ikke give os penge til at udvide sygehuset i Esbjerg. Men i regionsrådet var vi ikke i tvivl om nødvendigheden af investeringer i Esbjerg. Derfor afsatte vi straks penge fra ’regionens egen kasse’. Og i princippet er det jo lige meget, hvor pengene kommer fra, bare de kommer, lød det med henvisning til de 700 millioner kroner, som over de næste seks år skal udvide og modernisere Sydvestjysk Sygehus.

Og efter at have brugt en del af lørdagen på sygehusets gange, kunne Lars Skov Hansen og sønnen Viggo fra Esbjerg-forstaden Hjerting berette om et besøg, der havde sat en streg under, at hjælpen er nær – også ved Vestkysten.

- Det er jo ikke noget, vi går og tænker over til dagligt. Men det er dejligt at blive bekræftet i, hvor mange forskellige ting, som de kan hjælpe med her på sygehuset, lød det fra far og søn.


Siden er sidst opdateret 04-06-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring