Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Region Syddanmark:

Udsendt 26. november 2020
Flere ambulante behandlinger og kontroller i speciallægepraksis
Regionsrådet har godkendt en plan, der skal bidrage til, at flere syddanskere kan få en tid hos en praktiserende speciallæge.


Udsendt 25. november 2020
Samarbejde gør poderobot mulig på rekordtid
Konferencen WHINN - Week of Health and INNovation – afholdes i disse dage for 6. gang i Odense. Her inviteres til nye offentlig-private samarbejder, som verdens første fuldautomatiske poderobot er et eksempel på.


Udsendt 25. november 2020
Mennesker med psykisk sygdom skal hjælpes i arbejde
Mennesker med psykiske lidelser står langt oftere uden arbejde eller uddannelse end resten af befolkningen. Det vil Region Syddanmark nu forsøge at rette op på ved blandt andet at styrke samarbejdet mellem de kommunale jobcentre og de regionale lokalpsykiatrier.


Udsendt 24. november 2020
Udvalg skal drøfte lukning af lægeklinik på Sydvestjysk Sygehus
Den lægeklinik, der i efteråret 2018 åbnede på Sydvestjysk Sygehus for at afhjælpe lægemanglen i Esbjerg, skal nu muligvis lukke. Udvalget for det nære sundhedsvæsen skal drøfte klinikkens fremtid på deres kommende møde.


Udsendt 24. november 2020
Vagtlægeordning på vej til Ærø Sygehus
Region Syddanmark planlægger at etablere en vagtlægeordning på sygehuset i Ærøskøbing, som skal åbne 1. februar næste år. Det sker for at sikre lægedækningen på længere sigt.


Udsendt 24. november 2020
Nu skal regionens tolke også tolke i praksissektoren
Fra 1. juli 2021 skal tolkene på Tolkecenter Syddanmark stå for tolkningen for patienter, der ikke taler dansk, i praksissektoren. Det har et bredt flertal i regionsrådet netop vedtaget.


Udsendt 24. november 2020
Frivillige akuthjælpere på vej til Kerteminde Kommune
Nu kan frivillige akuthjælpere snart blive alarmeret, når der er brug for førstehjælp i udvalgte områder af Kerteminde Kommune. Regionsrådet besluttede mandag, at der bliver oprettet akuthjælperordning for nogle områder i kommunen. Akuthjælperordningen bliver oprettet i de områder af kommunen, hvor der er længst responstid.


Udsendt 23. november 2020
Kolding Sygehus forbedrer adgangsforholdene ved hovedindgangen
Regionsrådet har 23. november godkendt et ideoplæg til forbedring af adgangsforholdene ved hovedindgangen til Kolding Sygehus. Ændringerne sker for at gøre adgangsforholdene bedre for blandt andre gangbesværede og kørestolsbrugere.


Udsendt 19. november 2020
14 kommuner i Region Syddanmark har meldt sig til DK2020: Nu skal de lave lokale klimaplaner efter internationale standarter
Fra Vejen og Esbjerg til Kerteminde og Nyborg. Nu er der sat navne på de 14 nye kommuner i Region Syddanmark, der sætter turbo på den lokale klimaindsats. Sammen med 32 andre kommuner fra hele landet skal de udvikle klimaplaner, der lever op til Parisaftalen gennem projektet DK2020. Parterne bag – Realdania, KL og regionerne – kalder interessen for overvældende.


Udsendt 19. november 2020
Region Syddanmark går efter permanent løsning over for forureningen ved Grindsted Å
Usikkerheder om pilotrenseanlæggets effekt får Miljøudvalget i Region Syddanmark til at anbefale at standse arbejdet. I stedet ønsker udvalget at sætte alle kræfter ind på en permanent løsning over for forureningen af Grindsted Å.Siden er sidst opdateret 25-11-2020.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring