Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilPressemeddelelser

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Region Syddanmark:

Udsendt 17. januar 2020
Presseinvitation: Bliv klogere på kræft
Kom med til Kræftdag Syd og få nyeste viden om opsporing, behandling og livet med kræft på Kræftdag Syd. Det foregår tirsdag 21. januar på Trinity Hotel og Konferencecenter, Fredericia


Udsendt 13. januar 2020
Nyt museum med fokus på psykiatri
Regionsrådet har bevilget 2,5 mio. kr. fra regionens kulturpulje til 14 kulturprojekter. De strækker sig fra formidling af psykiatrien før og nu til musik, smagsoplevelser, kultur og natur omkring Vadehavet.


Udsendt 13. januar 2020
Lægelig direktør Peder Jest går på pension
Efter 13 år som lægelig direktør på OUH går Peder Jest på pension den 1. september 2020. Peder Jest har været cheflæge og lægelig direktør i i alt 30 år.


Udsendt 10. januar 2020
Sygehuset i Grindsted skal fremtidssikres
Sydvestjysk Sygehus i Grindsted skal fremover i højere grad specialisere sig i operationer og behandlinger, der kan klares på én dag. Derfor anbefaler sygehusledelsen Region Syddanmarks politikere blandt andet at styrke det medicinske daghospital, mens det medicinske sengeafsnit flyttes fra Grindsted til Esbjerg.


Udsendt 10. januar 2020
Gallaforestilling åbner genforeningsåret 2020
En stor gallaforestilling på Det Kgl. Teater markerer i dag starten på den officielle fejring af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Jubilæumsåret byder på op mod 1.000 arrangementer og aktiviteter, der skal fejre genforeningen i hele landet.


Udsendt 19. december 2019
Svendborg-afdeling får 7,5 millioner til forskning i kamerapille
For femte gang får et forskningscenter i Region Syddanmark udmærkelsen ’Center for Klinisk Excellence’. Modtageren er et forskningscenter, der skal etableres i det sydfynske og skal forske i mere skånsomme tarmundersøgelser med kamerapiller. Regionsrådet vedtog mandag, at forskningscenteret skal have hæderen.


Udsendt 18. december 2019
Rekordmange ansøgere til Region Syddanmarks uddannelsespulje
Region Syddanmark har oplevet det største antal ansøgere til uddannelsespuljen nogensinde. Et af de projekter, der modtager midler, bakkes ligeledes op af Novo Nordisk Fonden.


Udsendt 17. december 2019
Himmark Strand er Danmarks 10. generationsforurening
Region Syddanmark vurderer, at forureningen ved Himmark Strand på Nordals opfylder kriterierne for at være en generationsforurening med offentlig indsats. Himmark Strand er dermed den tredje generationsforurening i regionen ved siden af forureningerne i Kærgård Klitplantage og Grindsted.


Udsendt 17. december 2019
Psykiatrien i Region Syddanmark skal styrkes markant
Bedre behandling, flere sengepladser og større mulighed for at tage del i egen behandling. Sådan lyder de 3 centrale mål i den psykiatriplan, som regionsrådet 16. december 2019 har vedtaget og sat penge af til. Men regionsrådet hæfter sig ved, at der også er behov for en investering fra nationalt hold.


Udsendt 16. december 2019
Region Syddanmark tager kampen op mod digitale trusler
Region Syddanmark skal være bedre til at forudse, forebygge, opdage og håndtere cyberangreb og digitale trusler. Derfor lancerer regionen nu en strategi for cyber- og informationssikkerhed.Siden er sidst opdateret 18-12-2019.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |